"Köprüden Önceki Son Çıkıştayız"

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven, Eğirdir gölünde tehlike çanlarının başladığını belirterek gölün azalan su kotasına dikkat çekti.

Yayınlanma:
"Köprüden Önceki Son Çıkıştayız"

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven, önlem alınmazsa ileriki yıllarda Eğirdir Gölü’nün kaderi Burdur gölü gibi olabileceğini belirtti.

Bakanlıktan lisanslı ve yetkili Risk Kentsel Dönüşüm Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Isparta Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven, Türkiye’nin 4’üncü, içme suyu bakımından 2’nci büyük gölü olan Eğirdir Gölü’nün azalan su kotasına dikkat çekerek biran önce önlem alınması gerektiğini belirtti.

Gölün hala hayatta olduğunu ifade eden Ataseven , “10 yıl önce Isparta- Burdur Dostluk yolundan masmavi göl manzarasına inerdik. Şimdi ise Burdur’a iyice yaklaşmadan gölü görmek imkânsız oldu. Bu manzarayı görünce gözümüzün önüne Eğirdir Gölü’nü geleceği geliyor. Maalesef Burdur gölü için artık yapılabilecek pek bir şey kalmadı ama Eğirdir gölü hala hayatta. Köprüden önceki son çıkıştayız. Su yoksa hayat yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.