Kopya Kartlar Köpek Kulübesinde Bulundu

İstanbul ve Isparta’da, düzenlenen operasyonlarda, kredi kartı bilgilerini çeşitli mağazalara ait kartlara yükleyerek dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 5 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2013 13:57
Kopya Kartlar Köpek Kulübesinde Bulundu

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bilişim suçlarından dolayı cezaevinde bulunan M.D. 'nin bir süre önce tahliye olduğu bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine M.D. ile yakın çevresi teknik ve fiziki takibe alındı. Bu kişilerin, yurt dışından elde ettikleri kredi kartı bilgilerini çeşitli mağazalara ait kartlara yükleyerek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Bunun üzerine, İstanbul Sultanbeyli ve Maltepe ile Isparta'da bulunan adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonda M.D.'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

100 BİN TL'LİK VURGUN YAPMIŞLAR
Takip sırasında şebeke elemanlarının, yurtdışından elde ettikleri kredi kartı bilgilerini mağaza kartlarına yükleyerek, mağazalar ve elektronik mağazalardan 100 bin TL'lik alışveriş yaptıkları ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin kopya kartlarla bazı mağazalardan alış-veriş yapmaları güvenlik kameralarına da yansıdı.

Yapılan operasyonlar sırasında, şebeke elemanlarının ev ve işlerlerinde yapılan aramalarda, yurtdışından alındığı belirlenen çok sayıda kredi kartı bilgileri ele geçirildi.

Zanlıların kart bilgilerini tablo ve köpek kulübelerine saklamaları dikkat çekti. Poliste işlemleri tamamlanan şüphelilerden biri emniyetten serbest bırakılırken 4'ü ise Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum