Kosgeb Egiad Konferansı

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Eğirdir Genç Girişimci İş Adamaları Derneği (EGİAD) meslek örgütlerini bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2011 14:56
Kosgeb Egiad Konferansı

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Eğirdir Genç Girişimci İş Adamaları Derneği (EGİAD) meslek örgütlerini bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Eğirdir Belediye Düğün Salonunda düzenlenen bilgilendirme programına konuşmacı olarak Isparta Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Şube Müdürü Yurdun Yıldırım katıldı. Destekler ve teşvikler hakkında bilgi veren KOSGEB Müdürü Yıldırım, "Aklı olan parası olmayan girişimcileri desteklemek için varız." dedi.

Ülkemizde faaliyet gösteren meslek örgütlerinin yüzde 70'ine hitap ettiklerini belirten Yurdun Yıldırım, İşletme ve KOBİ'lere yerinde hizmet verebilmek için burada olduklarını hatırlatıp; "KOSGEB meslek örgütleri ile sıkı bir diyalog içerisinde. Geçen yıl Isparta'da işletmelere 27 milyon lira destek kredisi verildi. Bu yıl daha çok işletmeye destek vermeyi amaçladık." dedi.

İşletmeleri birleşerek büyümeye davet eden Yıldırım, "Bizim kültürümüzde birlik ve beraberlik var. Atalarımız; 'Birlikten kuvvet doğar', 'Bir elin nesi var iki elin sesi var' gibi sözlerle bizleri birleşmeye çağırmıştır. Bizlerde atalarımızın dediği gibi birleşerek işlerimizi büyütmeli ve rekabet edebilmeliyiz." şekinde konuştu.

EGİAD'ı yeni kurduklarını belirten Dernek Başkanı Osman Gök ise ilk önce işletme sahiplerini işletme nasıl kurulur, kredi nereden ve nasıl alınır, şartları nelerdir gibi bu türlü konularda bilgilendirmek amacıyla böyle bir program düzenlediklerini bu bilgilendirmeden sonra çeşitli girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Eğirdir'li işadamları ve meslek örgülerinin yoğun ilgi gösterdiği programa Kaymakam Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.