KOSGEB Kredisine 2 Bin 695 Başvuru

KOSGEB Kredisine 2 Bin 695 Başvuru

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2016 10:26
KOSGEB Kredisine 2 Bin 695 Başvuru

KOSGEB tarafından 15 bin KOBİ'ye verilecek olan faizsiz 50 bin liralık krediye Isparta’dan 2 bin 695 KOBİ başvuru yaptı. Yapılacak değerlendirmenin ardından kredi alamaya hak kazanan KOBİ’lerin asil ve yedek listeleri açıklanacak. Kredinin yılbaşından önce verileceği belirtiliyor.
Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından KOBİ'lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar kredi verileceği duyurmuş, KOSGEB de bu çerçevede 'Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği' projesini başlatmıştı. 19 Aralık Pazartesi günü başlayan başvurular geçtiğimi gece itibariyle sona erdi. Türkiye genelinde 15 bin kişiye verilecek olan krediye Isparta’dan 2 bin 695 başvuru oldu. KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım bakanlığın açıklamasına göre kredilerin yılbaşından önce dağıtılacağını söyledi.

ÖDEMELER HEMEN YAPILACAK

KOSGEB’in ilk yıl ödemesiz sıfır faizli 50 TL kredisine başvuruları geçtiğimiz gün 23.59'da sona erdi. Türkiye genelinde 15 bin işletmeye verilecek olan krediye Türkiye genelinde 15 bin, Isparta’da ise 2 bin 695 işletme başvuru yaptı. Bakanlığın açıklamasına göre, KOSGEB'in 50 bin liralık Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine başvurup programdan yararlanma hakkını elde edenlere ödemeleri, 2016 yılı bitmeden yapılacak.

ISPARTA’DAN KAÇ KOBİ’YE VERİLECEK?

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım 50 bin TL’lik faizsiz krediye beklenen çok üzerinde başvuru olduğunu söyleyerek “Isparta’da 2 bin 695 işletme kredi başvurusu yaptı. Kredilerin TÜİK verileri ve işletmelerin kıstaslarına göre illere göre dağıtılacağı daha önce açıklanmıştı. TÜÜİK verilerinden nüfusa göre mi yada farklı bir kıstasa göre illere göre dağıtım yapılacağını henüz bilmiyoruz. Değerlendirme kriterlerine göre kredi verilecek KOBİ’lerin asıl ve yedek listelerinin en kısa sürede açıklanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

ÖDEMLER 2016 BÜTÇESİNDEN

Ödemelerin, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, Halk Bank, İş Bankası, Finans Bank, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası ile Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yapılacağını bildiren KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, şunları kaydetti: "50 bin liralık Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğini almaya hak kazananlara, ödemeleri belirtilen bankalar aracılığıyla 2016 bütçesinden yapılacak. Yani KOBİ'lerimiz yıl bitmeden 50 bin liralık desteklerini alabilecekler. Destek programına başvuramayan ya da başvurup yararlanma hakkını elde edemeyenler de üzülmesin, 2017 yılı bütçesinden KOBİ'lerimize yönelik benzer bir uygulama yapılacak."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.