Köyden Kente Göçü Önleme Adına Destekler Devam Ediyor

Köylerden kentlere göçün önüne geçilmesi adına devletimiz tarafından kırsalda yaşayan vatandaşlara yönelik desteklemeler tüm hızıyla devam ediyor.

Yayınlanma:
Köyden Kente Göçü Önleme Adına Destekler Devam Ediyor

Köylerden kentlere göçün önüne geçilmesi adına devletimiz tarafından kırsalda yaşayan vatandaşlara yönelik desteklemeler tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda Isparta Valiliği Köy Yaşam Merkezlerinde “Arıcılık Faaliyetleriyle İlgili İşbirliği Protokolü” Vali Aydın Baruş’un başkanlığında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Eyüp Adıgüzel ve İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur’un katılımı ile gerçekleştirildi.

İmza töreninde konuşan Vali Aydın Baruş, Isparta’da köyden kente göçün önüne geçilebilmesi amacıyla Tarım ve Orman il Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi kanalıyla desteklerin devam ettiğini belirterek 2022 yılında çiftçilere yönelik 330 ton tohum ve bir milyon lira değerinde silajlık mısır desteğinde bulunulduğunu kaydetti.
Vali Baruş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde yaşam standartlarının geliştirilmesi projesi kapsamında 100 yetiştiriciye birer adet göçer çadırı ve güneş enerji paneli verileceğini söyledi.

“İlimizde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği büyük öneme sahip olup yetiştiricilerin büyük bir kısımda yılın belli dönemlerinde meraya ve yayla koşullarında yaşamlarını sürdürmektedir. Mera ve yaylalarda yetiştiricilik yapan işletme sahiplerinin en büyük sorunları elektrik olmaması ve kendi yapmış oldukları sağlıksız, uygun olmayan barınma koşullarında yaşamlarını sürdürmeleridir. Elde ettikleri hayvansal ürünlerin muhafazasının zor olması, ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılayamaması ve sosyal yaşantıdan mahrum kalması göçer ve yayla hayvancılığının azalmasında en önemli etkenler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Projemizle yenilenebilir güneş enerji sistemi ve göçer çadırları sayesinde elektrik olmayan yayla ve mera gibi zor koşullarda yetiştiricilik yapan işletmeler için yaşam şartları kolaylaştırılmış olacaktır. İşletmelerin televizyon, radyo, buzdolabı ve cep telefonu gibi araçların sürekli kullanılabilirliği sağlanacak, barınma için daha düzenli çadırlar sayesinde ihtiyaçları önemli oranda karşılanmış olacaktır. Böylelikle giderek azalan yayla koşullarında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği daha rahat, konforlu ve sürdürülebilir bir üretim kolu olarak devam edecektir.

Proje kapsamında Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyesi, en az 100 damızlık anaç hayvanı olan, Sürü Yönetimi Elemanı Kursu sertifikasına sahip 100 yetiştiricimize birer adet göçer çadırı ve güneş enerji paneli dağıtacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.