Kredi Kartı Mağdurlarıyla Avukatların Davası Başladı

Yaklaşık 2 yıl önce kredi kartı borçlusu 8 kişi, borçlarını avukatlar N.D ve B. S.’ye ödedikleri halde bankaya yansıtılmadığı iddiasıyla dava açmıştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2013 15:28
Kredi Kartı Mağdurlarıyla Avukatların Davası Başladı

Yargılanma süreci başlarken, ilk duruşmada borçluların ödemeyi sekreter Ö.Ö ile R.D’ye yaptıklarını söylemeleri üzerine mahkeme, bir sonraki duruşmaya Ö.Ö ile R.D’nin de tanık olarak çağrılmasına karar verdi.

Yaklaşık 2 yıl önce bir bankaya kredi kartı borcu olan 8 kişi bankanın yönlendirdiği avukatlar N.D ve B. S.’ye ödeme yaptıkları halde ödemelerin bankaya yansıtılmadığını ileri sürerek, avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı. O dönemde Isparta Barosu’da 8 kişiden dilekçe ile başvurmalarını istemişti.

2 yıl sonra avukatlar N.D ve B. S’nin yargılanma süreci başladı. İlk duruşmaya mağdur olduklarını ileri süren İbrahim Uğur Danış, Dursun Taşkın, Hakkı Şanlıtürk, Fadime Soydinç, Mustafa Kurt, Hayrettin Turu, Niyazi Şanlıtürk ve Hasan Şahin’den 6’sı katıldı. Davacılar tek tek söz alarak avukatlar hakkındaki iddialarını sıraladı.

Bankaya olan kredi kartı borçlarını o dönemde ortak çalışan avukatlar N.D ve B. S’in bürosuna giderek sekreter Ö.Ö ile çalışan R.D’ye ödediklerini belirten mağdurlar, ödemelerin bankanın hesabına yansıtılmadığını ve bankanın borçları tekrar istediğini ileri sürdüler.

YETKİ SORUSU
Mahkeme başkanı avukatlara sekreter Ö.Ö’ye tahsilât yetkisi verip, vermediklerini sordu. Avukat B.S, “Yetki vermiş olabilirim” derken avukat N.D, “Sekreterime tahsilat yetkisi vermedim” dedi.

6.500 TL ÖDEDİM BORCUM 5 BİN İMİŞ
Daha sonra mahkeme başkanı davacılardan olayı anlatmalarını istedi. Kredi kartlı borçlusu Hayrettin Turu, söz aldı. Bankaya 6 bin 500 TL kredi kartı borcu olduğunu ve bankanın o dönemde borcu avukatlar N.D ve B. S’ye aktardığını dile getiren Turu, “Ben avukatlık bürosuna giderek, ödememi Ö.Ö’ye yaptım.

Kendisi bana ödeme yaptığıma dair herhangi bir belge vermedi. Benim başka bankalara da borcum vardı. O bankaların avukatlarına ödeme yaptıktan 2 gün sonra ödeme belgesi geliyordu. Burada da aynı şey olur diye düşündüm. Ancak daha sonra banka beni aradı ve ödeme yapılmadığını söyledi. daha sonra araştırdım banka avukata benden 5 bin TL almasını istemiş. Ben bin 500 TL fazla ödedim.

Ona rağmen ödeme yansıtılmamış. Ö.Ö verdiği ifade de benden parayı aldığını söylüyor ve parayı aldıktan sonra avukat B.S’nin kredi kartına 2 bin TL yatırdığını belirtiyor” dedi.

ÖDEME OLMADI
Bunun üzerine söz alan B.S, “Olayın geçtiği gün benim kredi kartı borcu ödemem olmadı. Bunu banka kayıtlarında da görebilirsiniz” dedi.

Hasan Şahin de, borcunu avukatlık bürosundaki sekreter Ö.Ö’ye ödediğini belirterek, “Taksit taksit ödeme yapıyordum. Her gittiğimde sekreter Ö.Ö dosyamı avukatın odasından alıp geliyordu. Parayı aldıktan sonra dosyanın arasına koyup tekrar avukat odasına götürüyordu. Ama borcumuz bankana ödenmemiş. Banka da şimdi bizim borcu başka kuruma aktarmış. Onlarda devamlı arıyorlar” şeklinde konuştu.

KENDİSİNİ AVUKAT OLARAK TANITMIŞ
Avukat B.S, sekreter Ö.Ö ile ilgili mahkemede ilginç bir iddiada bulundu. O dönemde sekreter Ö.Ö’nün kendisini bazı vatandaşlara avukat olarak tanıttığını ileri süren B.S, “Ö.Ö facebook sayfasında da kendisini stajyer avukat olarak tanıtmış” diyerek, sayfa çıktılarını mahkeme başkanına verdi.

SEKRETER Ö.Ö ÇAĞRILACAK
Mahkeme davacı ve avukatları dinledikten sonra duruşmayı 24 Aralık 2013 tarihine erteledi. Bir sonraki duruşmaya da sekreter Ö.Ö ile R.D.’nin de tanık olarak çağrılmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.