Kredi kartı şebekesi çökertildi: 10 gözaltı

İstanbul'da kendilerini asker, polis, doktor ve mühendis gibi tanıtarak başkalarına ait kimlik bilgileri üzerinden temin ettikleri kredi kartlarıyla vurdun yapan çete çökertildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2011 13:45
Kredi kartı şebekesi çökertildi: 10 gözaltı

İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' yaptıkları tespit edilen bir şebekeye yönelik çalışma başlatıldığı bildirildi. Yapılan çalışmalarda, şebekenin vatandaşlara ait kimlik bilgilerini elde ederek bu bilgiler ile sahte nüfus cüzdanı ürettikleri ve bu cüzdanlar aracılığıyla GSM hatları aldıkları belirlendi.

Yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından harekete geçen Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 21 Nisan 2011 tarihinde Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Kağıthane, Çatalca, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda şebeke üyesi 10 şüpheli gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet kurusıkı tabanca ve 1 adet fişek, 2 adet Jandarma Üsteğmen rütbesine tanzimli sahte kimlik, 3 gr. esrar maddesi, 4 adet laptop, 5 adet harddisk, 3 adet flash disk, 3 adet micro sd kart, 132 adet mühürlü nüfus cüzdanı pvc kaplaması, 28 adet cep telefonu, 33 adet simkart, 7 adet sim kart kılıfı, 1 adet pos makinesi, 1 adet renkli yazıcı, 1 adet kimlik pvc kaplama cihazı ile çok sayıda başka şahıslara ait fotoğraf ve kimlik bilgisi ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.