Küçük Vali’den ‘Trafik’ Hassasiyeti

Küçük Vali’den ‘Trafik’ Hassasiyeti

Yayınlanma:
Küçük Vali’den ‘Trafik’ Hassasiyeti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Vali Ömer Seymenoğlu’nun makamına oturarak bu görevi üstlenen Hafız Demiralay İlkokulu öğrencisi Bulem Çakır, 2019 yılının ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ olduğunu hatırlatarak bu konuda şehirde gerekli uygulamaların yapılması talimatı verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde dün saat 09.00’dan itibaren ise, Valilik makamı, öğrenciler tarafından ziyaret edildi ve öğrenciler kısa süreli de olsa bu makamlarda oturarak görev üstlendiler.
Bu doğrultuda; Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım Başkanlığındaki Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu öğrencilerden oluşan grup Vali Ömer Seymenoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Seymenoğlu’nun makam koltuğuna ilk olarak Bulem Çakır oturdu.

VALİ SEYMENOĞLU; “BÜYÜKLERİNİZİN
TECRÜBELERİNDEN YARARLANIN”
Vali Ömer Seymenoğlu, makamı küçük Vali Çakır’a devrettikten sonra hem Çakı’ın sorularını cevapladı hem açıklamalarda bulundu. Vali Seymenoğlu, açıklamasında eğitim konusuna değinerek şunları söyledi; “Bilindiği gibi bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Sizlere yeni görevinizde başarılar dilerim. Vali koltuğunda oturan birisi olarak neler istersiniz, Isparta’ya ne yapmak istersiniz?
Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler, geleceğin Valisi, Kaymakamı, Belediye Başkanı veya üst düzey bir yetkili olabilirsiniz. Onun için küçükken büyüklerinizin tecrübelerinden faydalanmanız lazım. İlimizde 86 bin öğrencimiz yaklaşık 6 bin 500 de öğretmenimiz var. Ben, ilin Valisi olarak mümkün olduğu kadar gerek şehir merkezindeki gerek ilçe, kasaba ve köylerimizdeki okulları ziyaret etmeye çalışıyorum.

“NE İŞ YAPARSANIZ
YAPIN, SEVEREN YAPIN”
Sizlere şunu söyleyeyim ki, hayatınızda ne iş yaparsanız yapın. Yaptığınız işi en iyi şekilde yapın ve yaptığınız işten zevk alarak yapın. İşte o zaman işinizde başarılı olursunuz. Hiçbir fert sevmediği bir işte başarılı olamaz. Bir de topluma huzur sağlayan çalışmaların içinde bulunun. Zira, böyle yapmayan diğer bir deyişle mutlu olmayan hiçbir kimse toplumu da mutlu edemez, kendisi de mutlu olamaz” dedi.

ÇAKIR; “YAYA ÖNCELİKLİ
TRAFİK UYGULAMASI YAPILSIN”
Küçük Vali Bulem Çakır, makamdaki ilk talimatını bizzat orada bulunan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım’a verdi ve ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ çerçevesinde başta okulların önü olmak üzere bu konuda şehirde gerekli uygulamaların etkin bir şekilde yapılmasını istedi.

YILDIRIM; “TRAFİKTE YAYAYA
ÖNCELİK ESAS ALINIYOR”
Söz konusu talimatı aldıklarını ve yerine getirmek için en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım da bu konuda yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi, İçişleri Bakanlığımız, trafik kazalarını azaltabilmek ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda birçok projeyi hayata geçiren Bakanlık, 2019 yılını ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganıyla geçtiğimiz aylarda ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ olarak ilan ettiğini duyurmuştu. Yayaların trafikte öncelikli olduğuna dikkat çekmek isteyen bu uygulama yıl boyu sürecek” dedi.

BİR KOLTUĞA 6 KÜÇÜK VALİ OTURDU
Ziyarette daha sonra, Vali Ömer Seymenoğlu’nn makam koltuğuna ziyarete gelendiğer 5 öğrenci de sırayla oturdular. Ziyaretin sonunda ise; Vali Seymenoğlu Küçük Valileri hediye vererek makamından uğurladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.