Küle Dönen Orman Yeşilleniyor

Küle Dönen Orman Yeşilleniyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2021 11:52
Küle Dönen Orman Yeşilleniyor

Isparta'nın Sütçüler ilçesi Çandır mevkiinde 5 günde kontrol altına alınan yangının ardından doğa yeniden yeşermeye başladı.

Çandır mevkiinde 2 Ağustos günü başlayıp kısa sürede büyüyerek yayılan yangın, 5 günde kontrol altına alındı. Yangında can kaybı yaşanmazken çok sayıda ormanlık alan zarar gördü.

Yangının ardından yaraların sarılmaya devam ettiği bölgede ağustos ayı başlarında yağmur etkili oldu.

Yağmurla birlikte orman yeniden eski günlerine geri dönmeye başladı. Küller arasından yükselen yeşil renkli bitkiler Çandır halkı için umut ışığı oldu.

Kesilecek ağaçları da işaretleyen Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesim işleri bittiğinde tekrardan yeşertme çalışmaları için tohumlama ve genç fidan dikimi yöntemine başvuracak.

Ekipler yanan yerler için kızılçam, boz ardıç, saçlı meşe, diken ardıcı, fıstık çamı, servi, zakkum, badem, lavanta tohumları ekecek. Yeşillenen bölge drone ile de görüntülendi.

1-120.jpg

2-043.jpg

3-028.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.