Kültür Elçisi Oldular

'Kentler Çocuklarındır' Eğitim Programına Katılan 24 Öğrenciye, İlçenin Tarihi ve Kültürü Hakkında Eğitim Verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2011 16:02
Kültür Elçisi Oldular

Yalvaç Belediyesi ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfının (ÇEKÜL) ortaklaşa düzenlediği 'Kentler Çocuklarındır' eğitim programına katılan 24 öğrenciye, ilçenin tarihi ve kültürü hakkında eğitim verildi.

Yalvaç Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen eğitim programına Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ve Kaymakam Abdurrahman Bey İlköğretim Okulu 6. sınıfında eğitim gören 12 kız, 12 erkek öğrenci katıldı.
Öğrencilere program çerçevesinde Yalvaç'ın tarihi ve kültürü hakkında uygulamalı eğitim verildi. Eğitmen Meltem Balcı, programı etkinliklerle zenginleştirdiklerini, öğrencilerin bundan sonra birer kültür elçisi olacaklarını söyledi. Eğitime katkıda bulunan Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram da, Yalvaç'ın kültür bakımından zengin bir ilçe olduğunu ancak yeterince tanınmadığını kaydetti.

ÇEKÜL'ün projesine katılan çocukların birer kültür elçisi olacağını belirten Bayram, şöyle konuştu:

'Yalvaç kimlikli ve kültürel değerlere sahip bir kent olma yolunda bir hayli yol aldı. Bunu kültür elçisi çocuklarımızla daha iyi duruma getireceğiz. Bu çalışmaya emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Yalvaç'ın bundan sonra halkı da kültürel değerlerinin farkında olarak kentine sahip çıkmış olacak.'

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum