Kültürel Miraslar Yeni Kuşaklar İle Buluşuyor

Süleyman Demirel Üniversitesi, “kökboyama” ve “ebru sanatını” yeni kuşaklara anlatmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Kültürel Miraslar Yeni Kuşaklar İle Buluşuyor

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Genç koordinasyonunda Doç. Deniz Çeliker, Doç. Tuğba Kodal, Doç. İlker Öztürk, Dr. Öğretim Üyesi Gülşen Öztürk ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Ebru Sanatçısı Havva Genç, Boğaziçi Koleji’nde anasınıfı öğrencilerine yönelik etkileşimli atölye çalışması gerçekleştirdi.

Biz çocuklarımıza maviyi öğretip, barışı anlatıyoruz

Miras kültürlerini yeni kuşaklara aktarmayı amaçladıklarını belirten SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Genç, şunları kaydetti: “Biz çocuklarımıza kökboyama ile maviyi öğretiyoruz. Barışı anlatıyoruz. Miras kültürleri yeni kuşaklara tanıtıyor, yaşatılması için fikir üretiyor ve iyi koruma uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Anadolu, Balkan coğrafyası ve Mezopotamya başta olmak üzere çok önemli medeniyetlerde bereket ve bolluğu simgeleyen Hıdırellez kutlamaları da bunun önemli bir unsuru. Yeni kuşaklara kadim kültürleri aktarmaya çalışıyoruz.”

Kültürel miras unsurlarını tanıtıyor ve iyi koruma uygulamalarını gösteriyoruz

Prof. Dr. Genç, kökboyama başta olmak üzere tüm kültürel miras unsurlarını kayıt, bilimsel makale, kitap, belgesel ve diğer içerik ve yayınlar ile iyi koruma uygulamalarını gerçekleştirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Kültürel miras ögeleri için yaygın etki yaratmaya ve kapsayıcı şekilde topluma anlatmaya devam ettiklerine vurgu yapan Prof. Dr. Genç, “Burada çocuklarımıza maviyi öğretiyoruz. Barışı anlatıyoruz.” dedi.

Boğaziçi Koleji Okul Öncesi Eğitim Koordinatörü Sınıf Öğretmeni Duygu Ümitli Tulga ve Rehberlik Koordinatörü PDR Uzmanı Gökhan Döş de SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ile iki gün boyunca gerçekleştirilen etkileşimli atölye çalışmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Çocukların seviyelerine göre kökboyama, batik boyama, yumurta boyama ve ebru yapım sürecine etkileşimli şekilde katılım gösterdiklerini ifade eden Tulga ve Döş, kültürel mirasların tanıtımı, korunması ve yaşayan bir hazine olması için bu tür etkinliklere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.