Kurban Bayramı Yaklaşırken Denetimler Arttırıldı

Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarlarında ve kurban kesim yerlerinde denetimler arttırıldı.

Yayınlanma:
Kurban Bayramı Yaklaşırken Denetimler Arttırıldı

Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarlarında ve kurban kesim yerlerinde denetimler arttırıldı.

Canlı Hayvan Pazarı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün oluşturduğu komisyon tarafından denetlenerek, vatandaşlara "Kurbanınızı Güvenle Alın" konulu bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise; "Kulak küpesi ve pasaportu olmayan hayvanlar, hayvan pazarlarına alınmamaktadır. Ayrıca il dışından pazara gelen hayvanlar için mutlaka veteriner sağlık raporu bulunması gerekmektedir.

Üreticilerin mağdur olmamaları adına İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden gerekli izinlerini mutlaka almaları ve pasaportları ile birlikte diğer belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Kurban Bayramı dolayısıyla canlı hayvan nakli yapan araçlarda da yol denetimleri yapılarak, canlı hayvan taşıma belgesi olmayan, küpesiz ve pasaportsuz, hayvan taşıyan hayvan sahiplerine idari para cezası uygulanmaktadır.

Kurban alacak vatandaşlar kurbanlık hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve yaşını mobil marketlerden cep telefonuna indirilebilen "TÜRKVET" mobil uygulaması ile küpe numarası girerek sorgulayıp hayvan bilgilerine kolaylıkla ulaşabilecektir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.