Kursları Bitirip İstihdama Dahil Oldular!

Kursları Bitirip İstihdama Dahil Oldular!

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2019 09:47
Kursları Bitirip İstihdama Dahil Oldular!

HEM Müdürü İhsan Arıcı, 2018 yılı içinde düzenledikleri bin 374 çeşit kursun 685’ini çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak gerçekleştirdiklerini belirtti. Arıcı, “Bu kuşlarımız genellikle meslek kursları olup, bitirenler istihdama dahil oldular” dedi.

Toplumda örgün ve yaygın olmak üzere ikiye ayrılan eğitim sisteminin yaygın eğitim bölümünü yürüten Halk Eğitim Merkezleri, kendi imkanları ile düzenledikleri kursları yanı sıra gerek kamu gerek özel kurum ve kuruluşlarla işbirliğine giderek de kurslar düzenleyerek istihdama da katkı sunuyor.

ARICI; “KURSLARI BİTİRENLER
İSTİHDAMA DAHİL OLUYOR”
Meslek kurslarına katılan ve başarıyla bitiren kursiyerlerin büyük çoğunluğunun iş bularak istihdama dahil olduğunu vurgulayan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı; “Bilindiği gibi Halk Eğitim Merkezlerimiz okul dışında öğrenme imkanını sunan ve tüm ülkede teşkilat yapısı bulunan, gençlere okul dışında farklı konularda bireysel gelişim imkanları sunan eğitim kurumlarıdır. Çok farklı konularda gerek okulu bırakmış gerekse okula devam eden ve okuldan mezun olmuş gençlerin gelişimlerine yönelik eğitim imkanları olan merkezlerde teknik eğitimlerin yanı sıra sosyal ve kültürel konularda eğitimler gençlerin katılımına sunulmuştur. Kursların birçoğu ücretsiz olarak devam etmektedir.



“MESLEK KURSLARINA
AĞIRLIK VERİYORUZ”
Bu doğrultuda; biz de Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olarak; 1 Ocak – 31 Aralık 2018 tarihleri arasında yani geçtiğimiz yıl içerisinde 24 bine yakın vatandaşa mesleki eğitim kursu düzenledik. Yaptığımız çalışmalar neticesinde geçtiğimiz yıl içerisinde 547 genel kurs açmış olup, bu kurslarımıza 6 bin 527’si kadın, 4 bin 262’si erkek kursiyer olmak üzere topla 10 bin 889 kişi katılmıştır. Açmış olduğumuz 639 Mesleki Eğitim kursumuza ise 8 bin 020’si kadın, 3 bin 896’sı erkek kursiyer olmak üzere toplam 11 bin 916 kişi katılmıştır. Tüm bu kursların genel toplamında ise; Merkez olarak 2018 yılı içerisinde bin 374 kurs düzenledik ve bu kurlarımıza 15 bin 491’i kadın, 8 bin 262’si erkek olmak üzere toplam 23 bin 753 vatandaşımız katıldı” dedi.

“ANA HEDEFİMİZ, VATANDAŞLARIMIZIN
İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAMAK”
HEM Müdürü Arıcı, kış kurslarının 536 farklı alanda açıldığını ve bu yıl bu kurslarda en az 20 bin kişiye eğitim vermeyi planladıklarını belirtti. Bu kurslarını açmaktaki amaçlarının kursiyerleri gerek genel gerek mesleki konularda eğitmek olduğunu dile getiren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Arıcı, açıklamasının devamında; “Özellikle işsiz vatandaşlarımızın istihdama katılmalarını sağlamak amacıyla bu kurslarımızı düzenliyoruz. İster kış sezonu kurslarımız olsun, ister yaz sezonu kurslarımız olsun, tüm kurslarımıza ilgi oldukça yoğun oluyor. Çünkü eğitirken eğlendirmeyi ve dinlendirmeyi planlıyoruz” dedi.

“685 KURSUMUZU
İŞBİRLİĞİ YAPARAK AÇTIK”
2018 yılı içinde düzenledikleri bin 374 çeşit kursun 685’ini çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak gerçekleştirdiklerini belirten Merkez Müdürü Arıcı; “Bu kuşlarımız genellikle meslek kursları olup, bitirenler istihdama dahil oldular. Bu nedenle son dönemlerde meslek kursları revaçta. Gerek kamu gerek özel kurum ve kuruşular veya işletmelerdeki işçilerin mesleki eğitimlerine ilişkin kursları daha fazla düzenliyoruz. Çünkü, mesleki eğitim kurslarına vatandaşlar tarafından daha fazla ilgi gösteriliyor. Bu da bizi son derece memnun ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.