Kutlama Sönük Geçti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunulması ile başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2014 11:49
Kutlama Sönük Geçti

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Şiir dinletileri ve Halk Oyunları Topluluğu gösterisi ile devam eden programda İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, bir konuşma yaptı. İl Müdürü Can konuşmasında, T.B.M.M’nin açılışının 94’ncü yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, bu günü milli mücadele yıllarında çocukların savaş alanlarında büyük bir başarı sergileyerek vatanı düşmandan kurtardıkları için çocuklara armağan ettiğini söyledi.

BU GÜNÜN GENÇLERİ, DÜNÜN ÇOCUKLARIYDI
İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, tarihimizde çocukların zor şartlar altında yaşadıklarını ve milli mücadele yıllarında vatanı korumak için canlarını feda ettiklerini belirterek, amacın verilen bu emanetin her daim yarınlara taşımak olduğunu söyledi.

İl Müdürü İlyas Can, “Bugün 23 Nisan. T.B.M.M.’nin açılışının 94’ncü yıldönümüdür. O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve Ulusal Kurtuluş Savaşımız bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan etmiştir. Peki, neden çocuklara armağan etti? Çünkü bu günün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri, yetişkinleri de bu günün çocuklarıdır. Milli Mücadele de çocuklar bu vatanı kurtarmak için şehit oldu, gazi oldu. Atatürk bu nedenle 23 Nisan gününü çocuklara armağan etmiştir” dedi.

SORUMLULUK SAHİBİ BİREYLER OLUN
Milli Eğitim Müdürü Can, bugünün çocuklarına nasihatler vererek, sorumluluk sahibi bireyler olmasını istediklerini söyledi.

Can, “Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır” şeklinde konuştu.

Kutlama Programı, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ın konuşmasının ardından şiir dinletileri ve Halk Oyunları Topluluğu Gösterisi ile devam etti. Cumhuriyet Alanı’nda bulunan miniklere bayrak ve balon verildi. Sevinçleri gözlerinden okunan minikler bayramlarını coşkuyla kutladı.

22 – 27 Nisan tarihleri arasında Halil Hamit Paşa Kütüphanesinde Atatürk’e ait kitaplar sergilenecek.









     

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum