Kütüphanecilik Haftası Kutlandı

Kütüphanecilik Haftası Kutlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2019 09:32
Kütüphanecilik Haftası Kutlandı

55. Kütüphane Haftası kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda bir etkinlik düzenlendi. “Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü” konulu etkinliğe başta Vali Ömer Seymenoğlu olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda kitap ve kütüphaneciliğin tarihini anlatan belgesel ile “Sıra Dışı Okurlar” isimli belgesel gösterimi yapıldı. Isparta’ki kütüphanecilik faaliyetleri hakkında bir konuşma yapan Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Sema Akçay 79 binden fazla kitap bulunan Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi’nin 29 bin üyesinin olduğunu ve kütüphanenin 7 gün 24 saat boyunca vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi.

Kütüphane Haftası etkinliğinde ayrıca Isparta Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından şiir dinletisi ve mini bir konser izleyicilerin beğenisine sunuldu.



“Okumak, okumak, okumak,”
Yıl boyunca Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi’nden en çok kitap alanların ödülleri Vali Ömer Seymenoğlu tarafından verildi. Ödül verirken yaptığı konuşmada okumanın insan için her şey olduğunu kaydeden Vali Seymenoğlu; “Okumak, okumak, okumak, sosyalleşmek için okumak, özgürleşmek için okumak, bilgiye ulaşmak için okumak, buradan genç arkadaşlarımıza özellikle öğrencilerimize şunu söylemek istiyorum. Ne olur etrafınızda kitap bulundurun, istediğimizde dertleşebildiğimiz, sıkıntıya düştüğümüzde sayfalarını açıp karıştırabileceğimiz yanı başınızda bir kitap olmalı. Tabi günümüz teknoloji çağı ama ne olur teknolojiyi kullanırken akılcı kullanın. Kendinizi geliştirmeye, dünyayı tanımaya daha fazla zaman ayırın. Teknoloji kullanmayın demiyoruz zaten öyle desek, bakın geçen hafta millet kıraathanesi açtık, orada internet erişim odaları, robotik kodlama atölyesi, içerik üretme atölyesi ve 3 boyutlu yazıcı uygulama odalarımız var. Gençlerimizin teknolojiyi akılcı kullanmalarını istiyoruz.” dedi.

Programın ardından Vali Seymenoğlu ve katılımcılar Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi çocuk bölümünde Güzel Satalar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan resimler ile yeni çıkan kitapların tanıtıldığı sergiyi gezdi.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında son olarak Vali Seymenoğlu; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü fuaye alanında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslarda yapılan geleneksel Türk el sanatlarına ait eserlerinin yer aldığı serginin açılışı yaptı, sergilenen eserleri tek tek inceleyerek bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.