Kuzukulağı Festivali 3-7 Temmuz’da

Kuzukulağı Festivali 3-7 Temmuz’da

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2019 11:12
Kuzukulağı Festivali 3-7 Temmuz’da

Isparta’nın önemli yayla turizmi alanlarından olan Kuzukulağı Yaylası doğa sporları festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

3-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında Aksu İlçesine bağlı Eldere Köyü Kuzukulağı Yaylası’nda, milli parkın doğa sporları yönünden sahip olduğu potansiyeli kamuoyuna tanıtmak üzere ikincisi düzenlenecek olan Kızıldağ Milli Parkı Kuzukulağı Doğa Sporları Festivaline, Aksu Belediyesi ev sahipliği yapmaktadır ve etkinlikleri doğa sporları dernekleri organize ediliyor.

Festivalin resmi açılışı 6 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 11.00’de Vali Ömer Seymenoğlu’nun katılımıyla yapılacak.

Kuzukulağı Yaylası kaya tırmanışı için dünyada sayılı yerlerden biri ve 2018 yılında endemik bitki ve hayvan türleri ile ünlü olan Kızıldağ Milli Parkı sınırları içine alındı.

Festival kapsamında 4 gün boyunca yoga, kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, yamaç paraşütü, fotoğrafçılık gibi etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca Dr. Öğr. Üy. Belkıs Muca tarafından bölgenin bitki çeşitliliği ile ilgili bir sunumu, İsviçreli Dağ Rehberi Michel PIOLA’nın “Uzun Duvar Tırmanış Bölgeleri” ile ilgili sunumları doğaseverlerle paylaşılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.