KYK'da Gıda Zehirlenmesiyle İlgili Isparta Valiliği'nden Açıklama Yapıldı

KYK'da Gıda Zehirlenmesiyle İlgili Isparta Valiliği'nden Açıklama Yapıldı

Yayınlanma:
KYK'da Gıda Zehirlenmesiyle İlgili Isparta Valiliği'nden Açıklama Yapıldı

Isparta’da Gençlik e Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilerin gıda zehirlenmesi geçirmelerine ilişkin olarak Isparta Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada öğrencilerin dün akşam yedikleri yemekten zehirlendikleri ve 266 öğrencinin hastaneye tedavi için başvurduğu tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildikleri haber verildi.

Valilik konuyla ilgili olarak Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli Valilik tarafından idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada;

“Isparta Yalvaç Yurdunda Kalan Öğrencilerin Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle hastaneye müracaat etmeleri ile ilgili olarak açıklama yapılması gereği duyulmuştur. 28.12.2023 tarihinde Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Yalvaç A-B-C bloklarda kalan öğrencilerden; mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi şikâyetlerle Yalvaç Devlet Hastanesine 29.12.2023 saat 10:00 itibarıyla toplam 266 başvuru yapılmıştır. Hastanelere başvuran öğrencilerimizin tamamı acil servislerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilerek yurtlarına gönderilmiştir.

Hastanelere müracaat eden öğrencilerimiz şikayetlerine sebebiyet veren sağlık sorunlarının 28.12.2023 tarihinde yedikleri akşam yemeğindeki gıdalardan kaynaklanmış olabileceğini ifade etmişlerdir. Bahse konu yemekte öğrencilere verilen gıda numuneleri ve su numuneleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından gerekli incelemeler yapılmak üzere teslim alınmıştır. Konu ile ilgili olarak; Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup Valiliğimiz tarafından başlatılan idari inceleme devam etmektedir” denildi.

Hatırlanacağı üzere Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yüksek öğrenim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan 266 öğrenci dün akşam yemeğinde yoğurtlu çorba, kuru fasulye, pilav ve tatlı olarak triliçe yemiş ve bir süre sonra mide bulantısı, kusma şikayetleri ortaya çıkınca zehirlendikleri şüphesi ile öğrenciler hastaneye kaldırılmıştı. Yalvaç Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan öğrenciler daha sonra taburdu edilerek yurtlara gönderilmiştir." denildi.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.