Laptop Alırken Dikkat Edilecek 6 Unsur

Laptop (dizüstü) alırken dikkat etmelisiniz..

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2011 19:11
Laptop Alırken Dikkat Edilecek 6 Unsur

Yeni bir laptop alacaksanız kesinlikle dikkat etmeniz gereken 6 detay... Yeni bir laptop almak pahalı olduğu kadar sıkıcı da olabilir. Bir takım teknik özellikleri, yorumları incelemeniz ve en iyi ücreti kimin teklif ettiğini görmek için mağazaları dolaşmanız gerekebilir. Hesaplı bir laptop almayı düşünüyorsanız dahi, onunla çok uzun zaman geçireceğinizden doğru kararı vermeniz önemlidir. İşte laptop alırken dikkat etmeniz gerekli 6 önemli nokta!

Sandy Bridge: Intel'in ikinci jenerasyon Core-i 'Sandy Bridge' işlemcileri, daha hızlı ve enerjiyi daha tasarruflu bir şekilde kullanıyor. Farklı yerlerde birinci jenerasyon Core-i işlemcileri de görmeniz mümkün. Eğer geleceğe yönelik bir yatırım yapmak istiyorsanız, yeni çipleri tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır.

Sandy Bridge işlemciler, önceki jenerasyona göre yüzde 5-10 daha hızlı çalışıyor, daha az ısınıyor, daha az enerji tüketiyor ve entegre grafik işlemcisi iyi bir grafik performansı sunuyor.

USB 3.0: USB 2.0, teorik olarak 480 Megabit/sn. sunuyordu (60MB/sn). USB 3.0 ise saniyede 3.2 Gigabit (her saniyede 400MB veri) sunuyor. Laptop'lara harici depolama cihazlarını sıklıkla bağladığımızdan USB 3.0 portuna sahip bir laptop almak iyi bir fikir olacaktır.

Ekran çözünürlüğü ve renk üretimi: Laptop'unuzda yazı yazmak ve internette gezinmekten ötesini yapacaksanız; oyunlar oynayıp video seyredecekseniz iyi bir ekrana sahip olmanız gerekiyor. Etkileyici bir görüntü için 1080p veya daha iyi bir HD modeli tercih edebilirsiniz.

Ciklet klavye: 'Ciklet' klavyeler bugünlerde oldukça popüler. Tuşların güzel görünmesi bir yana, aralarında boşluk olmaması aralarına toz vs. gibi şeylerin kaçmasına yüksek oranda engel oluyor. Yorumlara göre de bu klavyeler, geleneksel klavyelere göre çok daha rahat bir kullanıma sahip.

Muhafazası ve yapı kalitesi: Yapı kalitesi, özellikle eşyaları kırmaya eğilimliyseniz önemli bir fark meydana getirecektir. Laptop'unuzun sağlam olması için metal olması şart değil (Toshiba'nın iş laptop'ları bunun bir örneği).

SSD'ler: Geleneksel sabit diskler, dönen disklere ve diğer mekanik parçalara sahipler ve dolayısıyla şoklardan daha çok etkileniyorlar. Aniden bozulabilen bu diskler yerine eğer bütçeniz el veriyorsa daha hızlı veri aktarımına sahip ve tamamen sabit parçalardan oluşan SSD diskleri tercih edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji