Lavanta Günleri Başlıyor

Lavanta Günleri Başlıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2019 14:14
Lavanta Günleri Başlıyor

Türkiye’nin lavanta diyarı Kuyucak’ta Lavanta Günleri başlıyor.

Köy halkı Lavanta Günlerine hummalı bir şekilde hazırlanırken, bu günü beklemeden yerli ve yabancı birçok turist Lavanta Kokulu Köy Kuyucak’a akın etmeye başladı bile. Ziyaretçiler otantik eşyalarla süslü bahçelerde doyasıya fotoğraf çektiriyor, lavantalı ürünleri tadıp, lavanta kafelerde dinleniyor.

Kuyucak’ ta 1 yıldır neredeyse tüm köy halkı lavantaların çiçek açmasını bekledi. Kırsal kalkınmada turizm faktörünün en güzel örneği Kuyucak’ta gözlemlenmekte. Köy halkı; oluşturdukları otantik bahçelerden, kafelerden, pansiyonlardan ve hediyelik eşya satışından önemli miktarda gelir elde ediyor. Kamu kurumları da sağladıkları çeşitli desteklerle Kuyucak’ta turizmin gelişmesi için çaba sarf ediyor. Her yıl düzenli bir şekilde artan ziyaretçi sayısı da bu çabaların karşılık bulduğunun göstergesi. Kuyucak’ta lavanta sezonu boyunca Isparta Valiliği tarafından tanıtım çadırları kuruldu. Burada Kuyucak’a gelen ziyaretçilere lavanta ve Isparta tanıtılıyor.

Lavanta Kokulu Köy Kuyucak herkesi mor bahçelerdeki görsel şölene bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.