Lavanta’nın Başkenti 500 Bin Ziyaretçi Bekliyor

Lavanta’nın Başkenti 500 Bin Ziyaretçi Bekliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2019 08:55
Lavanta’nın Başkenti 500 Bin Ziyaretçi Bekliyor

Geçen yıl yaklaşık 350 bin ziyaretçiyi büyüleyen Lavanta’nın Başkenti Kuyucak, bu yıl sezona oldukça iddialı hazırlanıyor. 3 bin 500 dekar alanda Lavanta üretimi yapan Kuyucak bu yıl 500 bin ziyaretçi bekliyor.

Isparta’da ‘lavanta kokulu köy’ olarak kırsal turizmde bir anda patlama etkisi yapan Keçiborlu ilçesindeki Kuyucak köyü, kazandığı potansiyelin etkisiyle gün geçtikçe gelişiyor. Geçen sezon 350 bin ziyaretçiyi ağırlayan Mor ve yeşille kaplı köy bu sezon hazırlıklarını iddialı bir şekilde tamamladı. Hedef: 500 Bin ziyaretçi.

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde 1970’li yıllardan itibaren dikimine başlanılan lavanta, son yıllarda sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan sonra Kuyucak köyü ile ün kazanarak gıda, kozmetik ve süs olmaktan çıkıp kırsal turizme de hızlı şekilde giriş yaptı. Fotoğraf tutkunlarının çektiği fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşmalarının ardından dikkatleri üzerinde toplayarak ünlenen ve ‘lavanta kokulu köy’ projesiyle unvan kazanan Kuyucak, marka olma yolunda ilerliyor.

ÜRETİCİLER KONSEPTLERİNİ GELİŞTİRDİ
Bir önceki yıla göre konseptlerini geliştiren üreticiler, yerli ve yabancı misafirlerin köyden mutlu ayrılmalarını sağlamak amacıyla özel çalışmalar yapıyor. Köyde işletme sayısında artış olurken, hazır hale getirilen pansiyonlar ve yapılan çevre düzenlemeleriyle gelen misafirler artık daha rahat bir şekilde ağırlanacak.

KUYUCAK=LAVANTA
Lavanta Kokulu Köy"ün sürekli kendisini yenilediğini ve geliştirdiğini belirten Sağdaş, köyün yeni sezona çok iyi hazırlandığını vurguladı. Lavanta bahçelerine ziyaretçilerin gelmeye başladığından bahseden Sağdaş, şöyle konuştu: “Sezona hazırız. Erken açan 'Lavandula Angustifolia' cinsi lavantalarımız ziyaretçi çekmeye başladı. Kuyucak eşittir lavanta. Son yıllarda çiftçilerimiz kırsal turizme alıştı. Her yıl üzerine bir şey koyarak ilerliyoruz. Lavantanın Türkiye'deki başkenti Kuyucak köyü. 3 bin 500 dekarlık alanla lavantayı ve turizmini başlatan yer Isparta'dır.” Geçen sezon yaklaşık 350 bin ziyaretçiyi ağırlayan Kuyucak’ın bu sene 500 bin ziyaretçiye ulaşması bekleniyor.

LAVANTA KOKULU KÖY’DE NELER YAPILIR
Geleneksel kıl çadırda, otantik bir ortamda köy kahvaltısı (Lavanta balı, lavanta çayı, köy peyniri, zeytin, sebze vb.) ve yöreye has lezzetlerden oluşan öğle yemeği,
Gruplara lavantanın faydalarının ve tarihçesinin anlatıldığı küçük bir rehberlik hizmeti,
Lavanta bahçelerinde gezi (Alan tanıtım eğitimi almış kişiler eşliğinde),
Lavanta yağı çıkarılması,
Eşsiz manzaraların ölümsüzleştirilebileceği, ufuk çizgisi gözetilerek belirlenmiş noktalarda fotoğraf çekimi,
Sabah erken gün doğumu, akşam gün batımı fotoğrafları çekme imkanı
Köyde foto safariden sonra oluşturulacak lavanta fotoğraf sergisinin gezilmesi,
Belirlenen bisiklet ve yürüyüş rotalarında dileyen misafirlerin bisiklet, dileyen misafirlerin yürüyüş yapmasının sağlanması,
Lavanta bahçelerinde fayton turları (İsteyen misafirlerimiz için)
Lavanta kokulu köy manzarasını eşsiz doğa ile birleştirerek fotoğraf çekim noktalarına yürüyüş
Köyümüze has lavanta konseptli hediyelik eşyaların satışı
Dileyen misafirlerin köyümüzde ev pansiyonlarında ağırlanması.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum