Levent DOĞAN Ispartaspor İçin Yazdı..

Gazeteci Levent DOĞAN Ispartaspor İçin Yazdı..

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2011 10:43
Levent DOĞAN Ispartaspor İçin Yazdı..

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden ve tarihinin en rezil dönemini yaşayan Ispartaspor, lisans sorunu nedeniyle bir hayli zor günler geçiriyor.

Ligin ilk yarısında genç oyuncularıyla onur savaşı veren ve 11 puanla 17. sırada bulunan pembe-yeşilliler, 2. yarının açılış maçında Kırklarelispor karşısında adeta çamura batarak sahadan 5-1 gibi farklı mağlubiyetle ayrıldı. Bu şartlarda, çamur deryasında aslında bu skor normal. Bu takıma hiç kimse bir şey söyleyemez. Çünkü ne verildi ki ne isteniliyor?

Tarihinde amatör kümeye düşmeyen ender kulüplerden olan Ispartaspor, bu gidişle profesyonel liglere veda edecek gibi. Dün Kırklarelili meslektaşımız Sercan Dönmez’in kaleme aldığı yazısındaki gibi. Kırklareliler yıllardır özlemini çektiği profesyonel lig hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Ve diyor ki Sercan, “Allah amatör ligi bir daha bize yaşatmasın. Düşmek çok kolay ya çıkmak!”

Önümüzde biliyorsunuz genel seçimler var. Bu seçimde ya Ispartaspor küme düşmüş olacak ya da profesyonel lig hayatına devam edecek. Tabii geçtiğimiz sezonlarda bir takım kişiler Ispartaspor’un sahipsiz kalmayacağını belirtmiş ve bu durumlara gelinmişti. Kişilere verilen destekler iyi kullanılsaydı, sözler yerine getirilseydi pembe-yeşilli takım bugün bu halde olmazdı. Göstermelik yapılan çalışmalar tam anlamıyla gerçekleştirilseydi Ispartaspor 17. sırada değil de ilk 3’te olurdu. Şimdi geçmişteki hatalardan ders almak çok önemli! Aslında bu seçim siyasiler açısından bir fırsat. Ispartaspor’u vezir ve rezil yapacak da bu şehrin büyükleri.

 Ispartaspor’a destek veren siyasi parti seçimde en az 10 bin oyu cepte demek. Destek vermeyenler ise bir o kadar oy kaybedecek demektir. Geçmişte bunu gördük. Nasıl bu insanlar sizi vezir yaptıysa rezil etmesini de bilir! Spor şehrin her şeyidir aslında. Tanıtım tanıtım diye yırtıyoruz kendimizi. Festivallere 800 bin TL harcarken, aynı paranın spora aktarılması çok mudur?

MİLLETVEKİLLERİ HALA UYUYOR?

Vali Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ispartaspor konusunda malumunuz ki, ellerinden geleni yapacaklarını ve takıma destek olacaklarını dile getirmişlerdi. Ama Isparta Milletvekilleri Ispartaspor konusunda hiç kusura bakmasınlar hiçbir şey yapmadılar! Lisans sorunu konusunda sezon başında girişimlerde bulunduklarını dile getirdiler ama sonuç hüsran. En azından bundan sonra takıma destek olup, şehrin kenetlenmesini sağlayabilirler. Alın size fırsat? Ispartaspor’a destek olan parti, bunun bedelini sandıkta alacaktır.

ZAMAN SU GİBİ AKIP GİDİYOR

İstanbul’daki işadamları, Isparta’daki kişilerle birlikte bir liste hazırlığında. Ancak bu kişilerde mevcut kadronun sorun çekmemesi, maaş, prim ve gıda sorunlarını çözerek takımı ayakta tutmayı planlıyor. Hemşerimiz Mustafa Kaya Bey’e de “İşi garantiye almak lazım. Lisans sorunu çözülürse bu takım rahatlıkla ligde kalır” ifadelerini kullandım. Kaya da İstanbul’daki işadamlarına, sadece mevcut kadronun sıkıntı çekmemesi için bir plan yaptığını dile getirdi. Hâlbuki Isparta’daki üst düzey yöneticiler ve kamu kurum kuruluşlarının da desteğiyle işadamlarının ortaya koyduğu ücret toplanarak lisans sorunu çözülebilir diye düşünüyorum. Çünkü süre 1 Şubat itibariyle doluyor. Çözülmez ise de mevcut kadro ve teknik heyete sonuna kadar sahip çıkılarak kucaklanmalıdır. Çünkü onlar bu şehrin takımının düşmemesi için olağanüstü mücadele ediyorlar.

MORALİ BARİ ÇOK GÖRMEYİN

Özellikle bu kurtuluş savaşında teknik heyet ve futbolculara sahip çıkılarak, “Yanınızdayız” mesajı verilmeli. Ayrıca idmanlar ziyaret edilerek, Ispartalı işadamları tarafından sürpriz primler açıklanmalı. Çünkü sporda moral büyük bir olaydır. Uyuma Isparta takımına sahip çık. Çünkü kaybettikten sonra bu değer çok aranacak. Şu unutulmasın ki, Ispartaspor küme düşerse sahip çıkmayanlar bu vebalinin hesabını veremezler. Çünkü bu vebal çok ağır bir olaydır.

Levent Doğan

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor