Levent Doğan Vali Öner İçin Yazdı

Akdeniz Gazetesi Spor Şefi Levent Doğan Vali Öner in gidişiyle ilgili özel bir yazı kaleme aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2010 17:26
Levent Doğan Vali Öner İçin Yazdı

Vali Ali Haydar Öner’in Kırklareli’ye atanması özellikle spor kamuoyunda büyük bir üzüntü yarattı. Hele hele güller diyarının Spor Toto 3. Lig 2. Grup’taki tek temsilcisi Ispartaspor için yaptıklarından dolayı pembe-yeşilli taraftar çok üzgün.

Özellikle bu sezon başında Ispartaspor’un yaşadığı sıkıntılara kayıtsız kalmayan Vali Öner, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’e ulaşarak takımın sahaya çıkması için yoğun çaba sarf etmişti. Hiç kimse kusura bakmasın ama Vali Öner’in gösterdiği çabayı ne Milletvekilleri ne de Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın gösterdi. Sayın Vali en zor günlerde pembe-yeşilli takımın yanındaydı.

Ispartaspor’un kurtuluşu için İstanbullara kadar gitti, toplantılara katıldı. Futbolcular ve teknik heyetin isyan ettiği durumlarda ilk akla gelen Vali Öner’di. Öner, spora duyarlı kurum ve yöneticileri arayarak takıma maddi-manevi destek olmalarını istedi. 43 yıllık mazisi olan kulüp amatör kümeye doğru giderken herkes kaçmak için delik arıyor. Ancak Vali Öner’in tayini çıkmasına rağmen çırpınması Ispartaspor’un kurtuluşu için ne kadar özveriyle çalıştığının bir kanıtıdır.

Vali Öner, çok zamansız ayrılıyor. Bütün projeleri yarıda kaldı. Keşke bu projeleri tamamlayıp gitseydi ama buna maalesef izin verilmedi.

Isparta’da sporunun kalkınması için yoğun çaba sarf eden Vali Öner, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor dallarındaki il temsilcilerini toplayarak ilimizin sporda daha iyi olması için çırpınması da takdire şayandı. Okul, grup ve şampiyonaları izlemek için gelerek protokol desteği verdi. Hatta Güney Afrika’ya has çalgı olan Vuvuzela’yı salonlarda yasaklaması da bir hayli çok konuşulmuştu.

Sonuç olarak Vali Öner, son yıllarda spora gönül veren ender Valilerden biri oldu. Ayrıca eşi Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yaşam Koçu Saadet Şen Öner de kısa sürede Ispartalılara kendi sevdirdi. Isparta halkı Öner çiftini hiç unutmayacak.

Tabii Vali Öner’in çalışmalarını beğenmeyen kesimler de vardı. Hatta neredeyse bayram yapacaklardı. Ama sonuç olarak “Vali Öner gitsin mi kalsın mı?” diye bir anket yapılsa durum Isparta’da kalmasından yana olurdu.

Levent Doğan

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.