Levent DOĞAN'dan Kongre Yorumu..

Akdeniz Gazetesi Spor Şefi, Levent Doğan'dan çok konuşulacak bir yazı..

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2010 17:26
Levent DOĞAN'dan Kongre Yorumu..

Hem takımı bu hale getirdiniz hem de çekiliyorsunuz!

Güller diyarının profesyonel liglerdeki tek futbol takımı Ispartaspor, bananecilik yüzünden amatör kümenin eşiğinde. Önceki gün akşam Belediye Halı Sarayı’nda yapılan kongreye gelen pembe-yeşilli takımın ne halde olduğunu gördüler.

Yıllarca bu takıma emek verenlerin ismi yok listede. Kongreye yarım saat kala 3-5 kişi varken, saat 19.00’dan sonra üye ve taraftar gelmeye başladı. Kongreye gelen bazı kişilerin üye listesinden silinmesi tepkiye neden oldu. Üyelerin birçoğu da Vali Ali Haydar Öner’in Kırklareli’ne atanması nedeniyle düzenlenen veda yemeğindeydi. Hatta üyelerin ayağına kadar gidilerek imza atmaları sağlandı.

 Kulüp Başkanı Ramazan Pala bile 21.00’den sonra kongreye geliyor. Düşünün artık! Ağzı olan konuşuyor, yöneticilerle tartışmalar yaşanıyor. Her masada ayrı bir eleştiri konusu. Her köşede, “Bunlar kimin adamı?” yorumları yapılıyor. Daha önce görev alan yöneticilerle şimdiki idareciler arasında, “Siz bu takıma ne verdiniz?” şeklindeki atışmalar yapılıyor.

Öyle konuşmalar yapılıyor ki, Ispartaspor’a ve bu kulübe yaklaşmak isteyenleri de soğutuluyor. Bir liste hazırlanıyor, içinde hayırseverlerin, işadamların olduğu liste tam sunulacakken MHP İl Başkanlığı, “Yönetimde hiç kimsenin olmasını istemiyor. Böyle bir karar alındı” deniliyor. Sonra kongrenin geçersiz olduğu ileri sürülüyor, liste sunmak isteyenlerde vazgeçiyor.

Ispartaspor’un bu hallere gelmesinde tüm şehrin hatası vardır. Tabii Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kulüp Başkanı Ramazan Pala, MHP İl Başkanlığı da bu takımı sahaya çıkartamadıkları için baş sorumlular.

Hem takımı bu hale getirdiniz hem de çekiliyorsunuz! Ispartaspor 43 yıldır düşmedi. Bu takım düşerse bütün vebal sizlerindir. Bu takım mutlaka ve mutlaka kümede kalmalıdır. Verilen sözler yerine getirilmelidir. Şu da unutulmasın ki spora siyaset sokulmamalıdır. Hem suçlusunuz hem de güçlü. Üste çıkmaya çalışmayın.

Ispartaspor’un daha fazla rezil olmasını istemiyorsanız en azından gayret gösterin…

Levent DOĞAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.