Liseli Öğrencilere İlk Yardım Eğitimi

SDÜ Tıp Fakültesi TurkMSIC Topluluğu üyeleri Isparta Anadolu Lisesinde ilk yardım eğitimi verdi.

Yayınlanma:
Liseli Öğrencilere İlk Yardım Eğitimi

Liseli öğrencilere yabancı cisim çıkarılması, kırıklarda ve zehirlenmelerde, kanamalarda, bilinç bozukluklarında ilkyardım hakkında bilgi veren doktor adayları, gerek görsel araçlarla, gerekse gönüllü öğrencilerle liseli öğrencileri eğittiler.

Proje koordinatörü, Tıp Fakültesi öğrencisi Fatma Nur Özen, insanların büyük bir kısmı hayatları boyunca en az bir kez yakınlarına ilk yardım yapmak zorunda kalıyorlar.” diyerek ilk yardımın önemini vurguladı.

Sonrasında topluluğun Danışman Öğretim Üyesi Doç. Dr. B. İlker Büyükyavuz ilk yardımın sağlıktaki öneminden bahsetti. Kazaların kaçınılmaz şeyler olduğunu, bizimde bunlara hazırlıklı olmamız gerektiğini söyleyen Büyükyavuz, her bireyin ilk yardım bilmesi gerektiğini söyledi.



Eğitimi ilgiyle dinleyen öğrenciler sorular sorarak, eğitime aktif katılarak ilk yardımın nasıl yapılması gerektiğini öğrendiler.

Projeye Katılanların isimleri ise şöyle: Merve Gül Sabah, Zeynep Gönen, Yağmur Sever, Cansu Demiral, Merve Ayık, Tuğçe Gizem Cengiz, Tuğçe Ertürk, Fatma Nur Özen, Sertuğ Sevengil, Azat Özel, H. Sina Tönge, Elif Uysal, Menekşe Kastamoni, Semih Yabacı, Recep Bircan, Rehber Marşil ve Yakup Türker.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.