Lozan Antlaşması Milli Onurumuzdur

Lozan Antlaşması Milli Onurumuzdur

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2019 11:42
Lozan Antlaşması Milli Onurumuzdur

Lozan Barış Antlaşması’nın 96’ncı yıldönümü sebebiyle valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Isparta Ulusal Güçbirliği Platformu, daha sonra Kaymakkapı Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması yaptı.

Aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Eğitim İş, Eğitim Sen, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ulusal Eğitim Derneği ve TEMAD gibi çeşitli kitle örgütleri ve siyasi partilerden oluşan Isparta Ulusal Güç Birliği Platformu, Lozan Barış Antlaşması’nın 96’ncı yıldönümü sebebiyle valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakkapı Meydanı’na geçen grup burada kitlesel basın açıklaması yaptı. Isparta Ulusal Güçbirliği Platformu adına ADD Şube Başkanı Mevlüt Özil; açıklamasında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz liderliğinde; emperyalizme ve işbirlikçilerine tarihte ilk kez diz çöktüren milletimiz; 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Antlaşması’yla büyük bir siyasi zafer kazanmıştır. Bu nedenle; Lozan Antlaşması; milli onurumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli ve tapusudur. Cumhuriyetimizle, dayandığı ilkelerle ve Atatürk Devrimi ile sorunu olanların bir diğer hedefi de Lozan Antlaşması’dır. Kurtuluş Savaşımızı ret edenler ve “keşke Yunan kazansaydı.” diyebilecek kadar milli haysiyetten yoksun olanlar; Atatürk Devrimi’ne, çağdaş kazanımlara saldırmakla yetinmeyip Lozan Antlaşması’na da dil uzatmaktadırlar. Lozan zaferine dudak büken “aydınlar (!)” ,Sevr esaretini alkışlayan işbirlikçiler ve siyasi uzantıları Lozan’ı tartışmaya açmaktadırlar”. Dedi.

“Tarihi gerçekleri çarpıtarak Lozan’nın değerlendirilemeyeceği açıktır” diyen Özil, “Milletimizin dirilişinin kanıtı olarak görülen Lozan Antlaşması’nı tartışmaya açmak ya da küçümsemek ihanettir, işbirlikçi ve mandacı olmaktır. Tarihi gerçekleri çarpıtarak Lozan’nın değerlendirilemeyeceği açıktır.

Gelinen noktada ya Sevr ya da Lozan seçenekleriyle karşı karşıyayız. Sevr; bölünmek, parçalanmak ve esaret olduğuna göre Lozan; bağımsızlık, insanca yaşamak ve milli onurumuza sahip çıkmak demektir. Bu tespit, bir hayal ya da bir senaryo değildir. Emperyalist güçlerin ve yerli işbirlikçilerinin oyunları sürmektedir. Talepleri devam etmektedir. Milletimiz, 96. yıl dönümünde her zamankinden daha fazla Lozan’a ve Lozan’ın mimarları Büyük Atatürk’e ve İsmet İnönü’ye bağlıdır” ifadelerini kullandı.

Özil, “Geçmişi, Milli Kongrelere ve Milli Mücadeleye dayanan Atatürkçü Düşünce Derneği; Lozan Antlaşması’nın 96. yıl dönümünde; Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yakın dava arkadaşı, devlet adamı, diplomat İsmet İnönü’yü saygı, minnet ve bağlılıkla anmaktadır.

Yollarından asla ayrılmadan anti emperyalist mücadelemizi sürdüreceğimize büyük milletimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum