Mahkumlara Yönelik İstihdam

Isparta Cezaevi Müdürü Yaşar Yücel, mahkumlar için istihdama yönelik atölyeler kurmak istediklerini belirterek, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) yönetiminden destek istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2011 21:36
Mahkumlara Yönelik İstihdam

Isparta Cezaevi Müdürü Yaşar Yücel, mahkumlar için istihdama yönelik atölyeler kurmak istediklerini belirterek, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) yönetiminden destek istedi.
    
Yücel, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin'i ziyaret etti.
    
Yücel, açık bölümdeki mahkumların cezaevinden çıktıktan sonra hayata daha rahat uyum sağlayabilmeleri ve topluma faydalı bireyler olmalarına katkı amacıyla istihdama yönelik atölyeler kurmayı hedeflediklerini belirtti.
BAKA'nın Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki proje hazırlama eğitimine katıldıklarını ve proje sunmaya hazırlandıklarını söyleyen Yücel, Türkiye ve dünyada birer fabrika gibi çalışan cezaevleri olduğunu kaydederek, Isparta Cezaevi'nde de değişik atölyelerin kurulmasını hedeflediklerini söyledi.
    
Cezaevindeki mahkumların çalışarak cezaevi sonrası hayata daha çabuk adapte olabileceklerini dile getiren Yücel, özel sektöre de atölye kurmaları yönünde çağrıda bulundu. Yücel, el emeği isteyen işlerde özel sektöre düşük maliyetli fason iş yapabileceklerini söyledi.
    
BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, 2010 Proje Teklif Çağrısında Sosyal Projeler olmamasına rağmen BAKA olarak toplumun faydasına olacak her projeye desteğe hazır olduklarını bildirdi Engin, önümüzdeki proje çağrı dönemlerinde bütçedeki artışla birlikte sosyal projelere de destek vereceğini söyledi. BAKA uzmanlarının cezaevindeki mahkumlara yönelik motivasyon seminerleri de yapabileceğini belirten Engin, en kısa zamanda Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili ile birlikte cezaevini ziyaret edeceklerini kaydetti.
    
Bilgili de, çalışmayan donanımlı işletme sahipleri ile görüşülerek bu işletmelerin cezaevi yönetimi tarafından işletilebileceğini ve en azından meslek edinme konusunda böyle bir çalışmanın faydalı olabileceğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.