Maliye’de Yeni Dönem

Isparta’da ki vergi dairelerinde kredi kartı ile tahsilat yapılabilecek

Yayınlanma:
Maliye’de Yeni Dönem

Isparta’da ki vergi dairelerinde kredi kartı ile tahsilat yapılabilecek

Maliye’ye vergi ödemelerinde yeni bir dönem başladı. Isparta İl Defterdarı Osman Koçaş, kentteki Kaymakkapı, Davraz, Eğirdir ve Yalvaç Vergi Dairelerinde ödemelerin artık kredi kartı ile de yapılabileceğini açıkladı.

Şu anda sadece Ziraat Bankası Kredi Kartının geçerli olduğunu belirten İl Defterdarı Osman Koçaş, “Genel bütçeli dairelere ait vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı vergi cezası, para cezası gibi asli, gecikme zammı, faiz gibi fer'i amme alacakları ve aynı idarelerin akitten haksız fiil ve haksız iktisattan doğanlar dışında kalan ve kamu hizmetlerinden doğan diğer alacaklar ile bunların takip masrafları, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına Bağlı Vergi Dairelerince tahsil edilmektedir.

Ayrıca çeşitli kanunlarca da vergi dairelerince tahsil edilmesi öngörülen kamu alacakları da bu daireler marifetiyle tahsil edilmektedir. Söz konusu tahsilatlar nasıl yapılmaktaydı? Vergi daireleri veznelerince yapılmakta, anlaşmalı olunan banka ve özel finans kurumlarınca yapılmakta, posta çekleri marifeti yapılmakta ve ayrıca interaktif vergi dairelerince yapılmakta idi. Fakat vatandaşlarımızdan her defasında yoğun talepler gelmekteydi.

Neden kredi kartıyla tahsilat yapılamamaktaydı. Bakanlığımızca gerekli teknik altyapı oluşturularak bu tahsilatlarda bir yenisi daha eklenmiştir. Isparta Defterdarlığı’na bağlı Kaymakkapı, Davraz, Eğirdir ve Yalvaç vergi dairelerince kredi kartıyla tahsilat uygulamasına başlanılmıştır. Şimdilik bu tahsilatı sadece Ziraat Bankası kredi kartı ile geçerli olup ilerleyen tarihlerde anlaşma yapılan tüm banka ve özel finans kurumları marifetince de tahsilat yapılabilecektir.

Kredi kartı ile borç ödeme avantajlarından yararlanmak isteyen mükelleflerimize önemle duyurulur. Bu tahsilatlarımız belli bir limitle sınırlı olup, ayrıca şifre istenerek yapılmaktadır. Yani sadece temassız bir şekilde ödeme şu anda söz konusu değildir. ” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.