MAREM Mersin'de Eğitim Verdi

MAREM Mersin'de Eğitim Verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2019 14:02
MAREM Mersin'de Eğitim Verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü işbirliği ile düzenlediği eğitim etkinliği Mersin ilinin Gülnar ilçesinde gerçekleştirildi.

Modern Elma Yetiştiriciliği üzerine yapılan eğitime Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, İlçe Tarım Orman Müdürü, Gülnar Ziraat Odası Başkanı ve Elma yetiştiricileri katılımıyla gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili şu bilgilendirme yapıldı: “ Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer EMİŞ IŞIK'ın açılış konuşmasıyla eğitim etkinliği başladı. Eğitime Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Şerif ÖZONGUN ile Enstitü elemanlarından, Figen AKYÜZ, Burcu YAMAN ve Evren ÜZÜMCÜ katıldı. Yetiştirme tekniği alanında uzman Ziraat Yüksek Mühendisi Figen AKYÜZ, elma yetiştiriciliği üzerine uygun ortamların nasıl olması gerektiğine ve uygun koşulların nasıl sağlanacağı konusunda faydalı bilgiler verdi.

Uygun ortamlar sağlanmadığında ürün de oluşabilecek paslanma, don etkisi gibi kalitesini ve verimini kötü yönde etkileyerek doğuracağı sonuçları açıkça ifade edildi. Değişik elma türlerine de değinen Figen Akyüz, depolamaya ve çevre koşullarına daha dayanıklı elmalara dikkat çekti. Bitki besleme uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Evren ÜZÜMCÜ de doğru ve etkili beslemenin önemini verdiği birçok örnek vermiş ve tavsiyelerle bulunmuştur. Bitki koruma alanında uzman olan Ziraat Yüksek Mühendisi Burcu YAMAN elma zararlılarıyla ilgili birçok konuya değinmiş olup mücadele konusunda önem arz eden tavsiyelerde bulunmuştur. Eğitimin sonunda üreticilerin sorularını cevaplayan eğitmenlerimiz üreticilerin diğer sorunlarını da dinleyerek onları kendi örnek bahçelerini görmeleri adına davette bulunmuşlardır.

Elma üretiminde ilaç kalıntısı konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesi, Elma ve ürün çeşitlerinin tüketiminin artırılmasına yönelik devlet ve özel sektör tarafından uygulamalı çalışmaların yapılması ve elma ürün çeşitliliğinin (elma suyu, elma cipsi, elma püresi vb.) geliştirilmesi, Pazar odaklı eğitim ve yayım çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiği hususlarına değinilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.