Mazot ve Gübre Desteği Ödemeleri Öne Çekildi

Çiftçilere destek ödemeleri konusunda önemli bir karar alındı.

Yayınlanma:
Mazot ve Gübre Desteği Ödemeleri Öne Çekildi

Çiftçilere destek ödemeleri konusunda önemli bir karar alındı. Mart 2023 itibariyle ödenmesi planlanan 2022 yılı mazot ve gübre destek ödemelerinin tarihi değişti.

Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kaydı bulunan ve gerekli şartları sağlayan çiftçilere yapılan bu destek ödemeleri ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Çiftçilere verilen mazot ve gübre destek ödemelerini, Mart 2023’te hesaplara yatırılması bekleniyordu ancak alınan flaş kararla birlikte destek ödemelerinin tarihi değişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Mart 2023’te ödenmesi planlanan mazot ve gübre destek ödemeleri 6 ay öne çekildi.

DESTEKLER NAKDİ OLARAK KULLANILABİLECEK Mİ?

Söz konusu destek ödemelerinin çiftçilerin Ziraat Bankası kartlarına doğrudan yükleneceğini ifade edildi. Mazot ve gübre desteğinin Ziraat Bankası kartına ayni olarak yükleneceği, nakdi olarak kullanılmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.