Meclis, Başkanını seçiyor…

Meclis, Başkanını seçiyor…

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Nisan 2019 09:17
Meclis, Başkanını seçiyor…

İl Genel Meclisi, 2019 – 2024 Döneminin ilk toplantısını bugün yapacak. Meclise, ilk toplantıda en yaşlı üye başkanlık edecek ve meclis kendisini 2 yıl yönetecek başkanını seçecek.  

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimler neticesinde yeniden belirlenen 34 kişilik Isparta İl Genel Meclisi, ilk toplantısını bugün yapacak. Toplantıda; Meclis Başkanı seçimi de yapılarak Meclisin yeni başkanı belirlenecek. Bugün saat 14.00’de İl Özel İdare yerleşkesindeki İl Genel Meclisi Salonunda yapılacak toplantıda, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun ‘Meclis Başkanlık Divanı’ başlıklı 11. Maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin ‘Meclisin İlk Toplantısı’ başlıklı 5. Maddesinin son bendinde; İl Genel Meclisi, seçim sonuçlarının ilanını izleyen beşinci gün kendiliğinden toplanır. Bu toplantıda Meclise en yaşlı üye başkanlık eder. Meclis, bu toplantıda, üyeleri arasından ve gizli oyla meclis başkanını, meclis birinci ve ikinci başkan vekillerini, ikisi yedek olmak üzere dört katip üyeyi ilk iki yıl için görev yapmak üzere seçer’ ifadesi doğrultusunda İl Genel Meclisi Başkan ve Başkan Vekili seçimleri yapılacak. Bugünkü toplantıda ayrıca; Encümen üye seçimi ile, kanunen kurulması zorunlu olan Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, Çevre ve Sağlık Komisyonuna, Plan ve Bütçe Komisyonuna ve diğer komisyonlara üye seçimi yapacak. İlk iki yıldan sonra seçilecek başkanlık divanı yapılacak ilk mahalli idareler seçimlerine kadar görev yapacak. 

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimler neticesinde; 26’sı Ak Parti’li, 5’i MHP’li, 1’İ İYİ partili ve 1’i de CHP’li olmak üzere 34 Kişiden oluşan Isparta 24. Dönem İl Genel Meclisi üyeleri ve partilere dağılımı ise şöyle: 

ISPARTA MERKEZ: Serkan Keskin, Şerife Sevim Köse, Yaşar Ünlü, Mükerrem Çetinkaya (Ak Parti). Kerem Korhan Araz, Mustafa Artan (MHP). Sinan Aydın (İYİ Parti)

AKSU: Mehmet Kaya, Hakkı Kaya (Ak Parti) 

ATABEY: Hasan Hüseyin Akbulut, Nuri Ahmet Uygun (Ak Parti)

EĞİRDİR: Sezgin Özdoğancı, Süleyman Sarpdağ, Eyüp Doğan (Ak Parti) 

GELENDOST: Kazım Şenyurt, Hüseyin Tula (Ak Parti) 

GÖNEN: Volkan Konaç, Hüseyin Yalçınkaya (Ak Parti) 

KEÇİBORLU: İbrahim Ağras, Salih Kocagöz (Ak Parti) 

ULUBORLU: Mehmet Dursun (Ak Parti) İbrahim Gürler (İYİ Parti) 

SENİRKENT: Ayhan Umutlu (Ak Parti), Mehmet Fidan (MHP) 

SÜTÇÜLER: Faik Çırak, Mustafa Erener (Ak Parti)

Ş. KARAAĞAÇ: Selçuk Gökmen, Selahattin Yaman (Ak Parti), Adil Akbulut (MHP)

YALVAÇ: Ahmet Sektioğlu, Kadir Elbengili (Ak Parti) Salih Başar (MHP) 

Y. BADEMLİ: Nazmi Macit (Ak Parti), Selami Öztaş (CHP)  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.