Mecliste İmar Gerginliği

Meclisi'nin dünkü toplantısında tansiyon yükseldi. İmar Komisyonu'nun MHP'li Başkanı Tevfik Katırcıoğlu, bugün görüşülmesi beklenen imar maddelerini dün Meclise taşıyınca ortalık karıştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2013 10:22
Mecliste İmar Gerginliği

Belediye Meclisi'nin Eylül ayı dördüncü birleşimi dün Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın başkanlı­ğında gerçekleştirildi. Aslında Mec­liste her şey sakin başlamıştı. Ta ki İmar Komisyonunun MHP'li Başkanı Tevfik Katırcıoğlu'nun İmar Planı Tadilatlarıyla ilgili raporu çantasından çıkardığı ana kadar.

Bugün Meclise gelmesi bek­lenen imar planı tadilatları sürpriz bir kararla dün meclise getirildi, imar Ko­misyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu, bu sürpriz çıkışını Cuma günü yurtdı­şına gidecek olmasına bağladı. Du­ruma bugün akşam grup toplantısı yapacak olan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın çok şaşırdı. Günaydın şaşkınlığı "Tevfik, akşam grup toplantı yaparak imar maddele­rini görüşecektik. O ne olacak?" diye­rek getirdi.

MHP'LİLER MECLİSİ TERK ETTİ
MHP Belediye Meclis Üyesi Metin Kaya, imar maddelerinin Cuma günü karara bağlanmasını istedi. Ancak bu duruma AK Parti ve Demokrat Partili Meclis üyeleri tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Günay­dın, yaşanan tartışmaların ardından MHP'li Kaya'nın teklifini oylamaya sundu. Teklif oy çoğunluğuyla red­dedildi. Karar İmar maddelerinin dün karara bağlanacağı an­lamını taşıyordu. Bu duruma sinirlenen MHP'li üyeler Meclisi terk etti. MHP'den sadece Komisyon Başkanı Tevfik Katırcıoğlu, Uğur Bestelci ve Havva Gökdoğan salonda kaldı.

Bunun üzerine Başkan Günaydın'da meclisi terk etmek istedi. Ama gelen tepkiler üzerine bu kararından vazgeçti. Ortaya konan tavrın yanlış olduğunu söyleyen Günaydın ile Meclis üyeleri arasında tartışma ya­şandı. Demokrat Partili Meclis Üyesi Nuri Selçuk'ta "Kanunsuz bir şey yok. Biz her şeyi gördük" diyerek Günaydın'a yanıt verdi. Yaşanan tartış­maların ardından maddelerin oyla­masına geçildi, imar Komisyonu tarafından hazırlanan maddeler oy çoğunluğuyla kabul edildi. Günaydın ile MHP'li Havva Gökdoğan "ret" oyu kullandı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.