Meclisten Yüksek Zam Çıktı

Kiracılar Yargıya Taşıyacak Mı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2022 13:06
Meclisten Yüksek Zam Çıktı

Yalvaç Belediye Meclisi toplantısında, belediyeye ait iş yerlerinin kira oranlarına zam yapılması kararı tartışıldı. Komisyonda bulunan bağımsız üyenin bile kiralarının yüksek olması nedeniyle çekimser oy kullandığı toplantıda, MHP’li üyeler ile AK Partili Mustafa Şafak evet oyu verdi

Yalvaç Belediyesi’nin Mart ayı olağan toplantısı, yapıldı.  Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen meclis üyeleri mart ayı birleşimine tam kadro katıldı. Toplantıya CHP Yalvaç İlçe Başkanı Ali Arı ile MHP Yalvaç İlçe Başkanı Ali Osman Sönmez de izleyici olarak katıldı. Toplantıda ilk olarak, Belediye Meclisinin 01.02.2022 günlü toplantı tutanakları ile kararları okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

MADDELER YER DEĞİŞTİRİLDİ

Meclisin daha önce tebliğ edilen gündem maddelerinde ikinci sırada yer alan “1107, 1108 ve 1109 Adalarda Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanının Küçük Sanayi Sitesi lejantına alınması için imar planı tadilatının yapılmasının görüşülmesi” maddesinin, bilinmeyen bir nedenle 5. sıradaki kira artışı maddesiyle yer değiştirdiği görüldü. İddialara göre, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’nün, Ak Partili üyelerin kira artışı zammına evet oyu vermeleri için bu madde üzerinden pazarlık yaptığı ileri sürüldü.

KOMİSYON RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Bu değişikliğin ardından ikinci maddede, 07.01.2022 tarihli ve 2022/13 sayılı Meclis Kararı üzerine Belediyenin mevcut kiracılarının durumu ile ilgili kurulan, 2022/22 sayılı Meclis kararı ile ek süre verilen komisyonun raporu görüşüldü.

ŞAFAK EVET OYU KULLANDI

Geçen ay da gündeme gelen, ancak tereddütler nedeniyle bu aya ertelenen ve esnafımızı ilgilendiren bu madde üzerindeki tartışmaların ardından oylamaya geçildi. Belediye kiracılarının bazılarının kiralarına yüksek zam oranları da içeren teklife MHP’li üyelerin tamamı ile Ak Partili Mustafa Şafak evet oyu verdi.

KOMİSYONDAKİ BAĞIMSIZ ÜYE ÇEKİMSER OY VERDİ

Ak Partili dört üye çekimser oy verirken, İyi Partili Ali İnce teklife RED oyu verdi. Meclisin bağımsız üyesi Osman Köse ise, kira komisyonunda görev alması nedeniyle, söz konusu artışları doğru bulmadığı için çekimser oy vermeyi tercih etti. Düzenlemenin bu haliyle, birçok kiracı tarafından yargıya götürülmesinin beklendiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.