Memura Son Dakika Maaş Zammı

Memura Son Dakika Maaş Zammı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2015 17:47
Memura Son Dakika Maaş Zammı

Memura, memur emeklisine ve sözleşmeli personel maaşlarına enflasyon farkı zammı geliyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personelin maaşlarına enflasyon farkının yansıtılacağını açıkladı.

NTV canlı yayınına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten memur, memur emeklisi ve sözleşmeli kamu personeline müjde geldi.

"MEMURA ENFLASYON FARKINI VERECEĞİZ"

Mehmet Şimşek şunları söyledi: "Bunlar yönetilebilir seviyeler. Bütçe dengelerini hiçbir dönemde olmadığı kadar iyileştirdik. Bütçe neredeyse dengede. Bizden önceki dönemlerin 20'de birine düşürmüşüz açığı. Memura emeklimize enflasyon farklarını vereceğiz. Bütçenin bunları tolere edebileceğini düşünüyoruz."

ENFLASYON YÜZDE 3'ÜN ÜSTÜNE ÇIKMIŞTI

Nisan ayı enflasyon rakamları dün açıklanmıştı. Enflasyon verilerine göre, Nisan ayında TÜFE yüzde 1,63, yıllık TÜFE ise yüzde 7,91 oldu.

Bu yılın ilk dört ayındaki tüketici enflasyonu artışı ise yüzde 4,71. Böylece yılbaşında yüzde 3 zam alan memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personele enflasyon farkı zammı umudu doğmuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum