Memurun Alacağı Zam Belli Oldu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bütçe rakamlarını ve memurların 2015 yılında alacağı zam oranlarını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ekim 2014 12:58
Memurun Alacağı Zam Belli Oldu

Eylül'de bütçe açığı 9,2 milyar lira oldu. Faiz dışı açık 4,6 milyar lira oldu.
Şimşek, Ocak-Eylül'de bütçe açığının 11,9 milyar lira, faiz dışı fazlanın 26,3 milyar lira olduğunu söyledi.

Şimşek, "Ocak-Eylül'de bütçe giderleri yüzde 10,5 artışla 325i4 milyar lira oldu. Aynı dönemde bütçe gelirleri yüzde 8,1 artışla 313,5 milyar lira oldu" dedi.

Ankara'da sunum yapan Şimşek, 2015 ütçesini TBMM'ye bugün göndereceklerini söyledi.

MEMURUN ZAM ORANI 3+3 OLACAK
Şimşek, 2015 yılında memur zammının yüzde 3+3 olacağını da kaydetti.

"HEDEFLERİN ALTINDA KALACAK"
Şimşek, "Bu yıl bütçe açığı, başlangıç hedeflerinin altında kalacak" dedi.
Maliye Bakanı, bu yıl bütçe açığının 24,4 milyar lira, faiz dışı fazlanın 25,8 milyar lira olacağını söyledi ve bu yıl bütçe açığının GSYH'ye oranının yüzde 1,9 yerine yüzde 1,4 olarak gerçekleşeceğini ifade etti. Şimşek, gelecek yıl seçim bütçesinin yapılmayacağını da ifade etti.

2015 HEDEFLERİ
Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 2015 yılı bütçe giderlerinin 472,9 milyar lira, bütçe gelirlerinin 452 milyar lira, bütçe açığının ise 21 milyar lira olarak öngörüldüğünü bildirdi. Şimşek, enflasyonla mücadele ve cari açığı düşürmeye devam edeceklerini, böyleceTürkiye'yi daha yüksek büyüme patikasına sokacaklarını ifade etti. Şimşek, az borçlanıp,Türkiye'deki faizi makul seviyede tutacaklarını söyledi.
Maliye Bakanı, 2015'te bütçe açığının GSYH'ye oranını yüzde 1,1'e indirmeyi hedeflediklerini de belirtti.
Şimşek, bütçe gelirlerinin 2015'te yüzde 6,6 artmasını öngördüklerini söyledi.

SIKI TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Şimşek, "Gelecek yıl para ve maliye politikasını sıkı tutmaya devam edeceğiz" dedi.
Maliye Bakanı, "Petrol fiyatlarında aşağı yönlü trend sürerse, 2015 yılında cari açığın GSYH'ye oranının yüzde 5'in altına indiğini görebiliriz" dedi.

"YÜKSEK BÜYÜMEYE GEÇMEMİZ LAZIM"
Şimşek, "Türkiye yüzde 3-4 aralığında büyüme razı olamaz. Tekrar yüksek büyüme patikasına girmemiz lazım. Bunun için kapsamlı mikro reformları gerekli" dedi.

BÜYÜME TAHMİNİ POTANSİYELİN ALTINDA
"Jeopolitik gerginlikler küresel ekonomilere ve bize olumsuz yansıdı" diyen Şimşek, 29014 yılı için ön görülen yüzde 3,3'lük büyümenin Türkiye potansiyelinin altında olduğunu söyledi. Şimşek, "Yüzde 4 büyüme tahmini, Ab'de daha güçlü bir toparlanmaya göre yapılmıştı. Büyüme revizyonunda Ab'deki durum ve jeopolitik riskler etkili oldu" diye devam etti.

Maliye Bakanı, "Gelecek yıl IMF'nin dediği gibi küresel ekonomide umarız toparlanma daha iyi olur, petrol fiyatlarındaki göreceli düşüş, gelecek yıl yüzde 4,4 bir büyümenin oldukça gerçekçi olacağı kanısındayız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.