Merkez Isparta Projesine Olumsuz Görüş

Şükrü Başdeğirmen'in Merkez Isparta Projesine Olumsuz Görüş

Yayınlanma:
Merkez Isparta Projesine Olumsuz Görüş

Isparta Mimarlar Odası 19. Dönem İmar Planı Revizyon Komitesi yaptığı toplantıda Isparta Belediyesinin Merkez Isparta Projesi ve belediye hizmet binasının taşınması ile ilgili endişeleri ve konu ile ilgili olumsuz kararlarını bildirdi.

İmar Planı Revizyon Komitesi 8. Toplantısını Isparta Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleştirdi.

Toplantı komite başkanı Barış Girit, İmar ve Şehircilik Müdürü Haşim Gök ve Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kaya tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başlatıldı.

Haşim Gök Genel revizyonu etaplar halinde ele alıp en geç Haziran 2023’te tamamlanacağı ve Kasım ayında yapılacak olan belediye meclisinde 1/5000 nazım planını onaya sunacaklarını, sonrasında 1/1000 halinde ele alarak devam edeceklerini belirtti.

Komiteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Belediyemiz, Komite toplantılarımızda almış olduğumuz kararlarla ilgili aşağıda belirtilen görüşleri bildirdiler.

- Komitemiz, Merkez Isparta Projesi ve Belediye Hizmet Binasının taşınması ile ilgili endişeleri ve konu ile ilgili olumsuz kararlarını bildirdi.

- Kaymakkapı Meydanının Kentin ana meydanı olması ile ilgili alternatifsiz olduğu ve bu doğrultuda almış olduğumuz kararlarla ilgili belediyemiz komitemizle aynı fikirde olduğunu ancak mülkiyet sorunlarının çözülmesi gerektiğini bildirmiştir.

- İvedilikle Isparta Kültür haritasının oluşturulması, tescilli ve tescile değer olan yapıların bu haritada belirtilmesi ve yapılacak bundan sonraki çalışmalarda bu haritanın önemle değerlendirilmeye alınması konusunda belediyemizin üzerine düşeni yapacağını belirttiler. Kurulacak teknik bir ekip ile kültür haritasının leke çalışmasına ivedilikle başlanmasına karar verildi.

- Komitemiz tarafından, kent teknik ve estetik komisyonunun kurulması gerektiği belirtildi. Buna cevaben Belediye, kendi bünyelerinde yeni bir estetik komisyonunun kurulduğunu açıkladı. Bu komisyonun daha etkili çalışması gerekliliği görüşüldü.

- Komitemiz Merkez köylerde imar planına uyulmadığını dile getirdi ve belediyemizin bu konuda çalışmalarının sürdüğünü belirttiler.

- Komitemiz bina bazlı değil bölgesel olarak kentsel dönüşüm yapılmasının çok elzem olduğunu belirtti, belediyemiz bu konuda da bizimle aynı fikirde olduğunu ancak mülk sahipleri ile uzlaşmada sorun yaşandığını dile getirdi.

- Apart bölgesi haline gelmeye başlayan Eski Sanayi Mahallesi, kafeler, barlar ve eğlence alanları haline gelen Toptancılar Hali gibi tasarlanan fonksiyonlarını kaybetmiş bölgelerin oluşan yeni fonksiyonları bağlamında tekrar ele alınması gerekliği, bu durum karşısında şehircilik anlamında önlemler alınması gerekliliği ve bazı fonksiyonlar ile ilgili kırmızı hatların belirlenmesi gerekliliği belirtilmiştir. Belediyemiz, bu konuda yetki sınırları yettiği oranda önlem alacağını bildirmiştir.

- Komitemizin önerdiği Yazısöğüt yolu Güneydoğusunda yer alan bölgenin Turizm Tesis Alanı olarak çok uygun bir bölge olduğu komitemizce belirtilmiştir. Belediyemiz gerekli dış kurum araştırmalarının yapılması ile konu üzerinde çalışılabileceğini bildirmiştir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.