Metin Çelik: Pazarlama Sorununu Meyve Birliği İle Aşacağız

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için geri sayım başladı. Başkan adaylarından Metin Çelik, önemli projelerinden biri olan meyve birliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Metin Çelik: Pazarlama Sorununu Meyve Birliği İle Aşacağız

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için geri sayım başladı. Başkan adaylarından Metin Çelik, önemli projelerinden biri olan meyve birliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Isparta’da üretilen meyvelerin satışı için bir birlik kurulması gerektiğine dikkat çeken Metin Çelik, “Yıllardır bunu konuşuyoruz ama faaliyete geçiremedik. Göreve geldiğimizde meyve birliğinin kurulmasına öncülük edeceğiz” dedi.

Isparta’da gözler 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine çevrildi. Gerçekleştirilecek seçim öncesi çalışmalarını aralıksız sürdüren mavi liste lideri Metin Çelik, kentte yıllardır konuşulan ama hayata geçirilemeyen Meyve Birliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Isparta’da rekoltesi ve kalitesi yüksek meyveler üretildiğine dikkat çeken Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Metin Çelik, ‘Ancak biz bunu ne oranda pazarlayabiliyoruz? Sıkıntımız burada. Pazarlama sorunumuz var.” diye konuştu.

Çelik, “Isparta’mız bir meyve cenneti. Bugün elmamız, kirazımız, kayısımız, üzümümüz bugün çok önemli bir yere sahip. Yine gülümüzü de sanayi ürünleri içerisinde sayabiliriz. Tüm ürünler Isparta’mızda çok kaliteli bir şekilde üretiliyor. Ancak bunları ne oranda pazarlayabiliyoruz? Üreticimiz üretiyor ama pazarlama sorunumuz var. Niye? Isparta olarak bu konuda birliktelik oluşturamadık.” dedi.

Pazarlama sorununu aşmak için Meyve Birliğinin kurulması gerektiğine dikkat çeken ITSO Başkan Adayı Çelik, “Göreve geldiğimiz takdirde Gülbirlik örneğinde olduğu gibi üretilen ürünleri Meyve Birliği olarak biz satacağız.” diye konuştu.

Çelik, “Köylerde bulunan bazı kooperatif birliklerimiz bunlarla ilgili güzel çalışmalar yapıyorlar. O çalışmalarla birlikte Ticaret Odamızın, Borsamızın ve diğer kuruluşlarımızın da içerisinde yer alacağı birlik kurulması yönünde çalışmamız olacak. Gülbirlik örneğinde olduğu gibi ürettiğimiz meyveyi kendimiz kaliteli, zamanında, çürümeden gerekiyorsa kurutarak gerekiyorsa ikinci yan ürün elde ederek satmak. Tabi burada kim karlı çıkacak? Birincisi yeni iş kolu açılacak, ikincisi üreticimiz ürününü değerinde satmış olacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.