Meyve Sebzeyi Ucuza Yemek Bizim De Hakkımız

Meyve Sebzeyi Ucuza Yemek Bizim De Hakkımız

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2019 10:43
Meyve Sebzeyi Ucuza Yemek Bizim De Hakkımız

Isparta’yı bugün İlimize gelecek olan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan heyecanı sardı. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni yatırımların yanısıra Isparta’ya da tanzim satış noktası kurulması yönünde müjdeler bekliyor.

İlk etapta geçtiğimiz günlerde sadece büyük kentlerde Belediyeler tarafından kurulan ve daha sonra zamanla Türkiye geneline yaygınlaştırılması düşünülen tanzim satış noktaları sayesinde sözkonusu kentlerde sebze ve meyve fiyatlarının adeta beli kırılmış durumda. Isparta gibi Anadolu kentlerinde ise durum farklı. Vatandaşlar hala sebze meyve fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ederken, bu nedenle İlimize de biran evvel tanzim satış noktası kurulmasını istiyor.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIM BİZDE
TANZİM SATIŞ NOKTASI İSTİYORUZ”
Bu konuda görüşlerini dile getiren vatandaşlar, “Sebze meyve fiyatlarındaki yükseliş bir türlü durdurulamıyor. Ancak bakıyoruz İstanbul, Ankara vb. büyük şehirlerde oluşturulan tanzim satış noktaları sayesinde fiyatlar düşmeye başlamış. Özellikle tanzim satış noktalarındaki fiyatların çok ekonomik oluşu doğrusu çok güzel. Biz de bu uygulamadan faydalanmak ve Isparta’da da tanzim satışın hayata geçirilmesini istiyoruz. Ucuz meyve sebze satın almak bizlerin de hakkı. Bu konuda bugün İlimize teşrif edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdeli haberler bekliyoruz” şeklinde görüş belirtiyorlar.

FİYATLAR SEÇİM SONUNA
KADAR DÜŞTÜ DÜŞTÜ YOKSA…
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında tanzim satışlarla ilgili görüşlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş miktarda sebze ve meyve satan marketler zincirlerine seslenerek, "Seçim sonrasına kadar fiyatlar düştü düştü. Aksi takdirde tanzim satışları Türkiye geneline yayacağız. Sadece sebze ve meyve değil başka alanlara da gireriz" diye konuştu. Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'da teröre bulaşmış olanların belediyelere gelmesi halinde tekrar kayyum atamada tereddüt etmeyeceklerini ifade etti.

TANZİM NEDİR:
Türk Dil Kurumu’nun yaptığı açıklamaya göre, tanzim kelime olarak sıraya koyma, sıralama, düzene sokma, düzen verme, yoluna koyma, düzeltme, düzenleme gibi anlamlara geliyor. Tanzim Satış mağazalarının temeli ise 1970'li yıllara dayanıyor. 1977 yılında Ankara Belediyesi’nin başını çektiği toplumcu belediyeler, üretime doğrudan katılmak yönündeki girişimlerin yanında, temel gıda malzemelerinin fiyatlarını düşük tutabilmek ve karaborsa ile mücadele edebilmek için tanzim satış mağazaları kurmuşlardır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.