Meyveler Çiçek Halindeyken Sigortalı Olacak

Isparta'da Yetiştirilen Meyveler Çiçek Halindeyken Sigortalı Olacak..

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2011 12:13
Meyveler Çiçek Halindeyken Sigortalı Olacak

Isparta Tarım ve Meyve yetiştiriciliğinde Türkiye’nin önde gelen illerinden biridir diyen Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ Yıllarca yaptığımız mücadele sonuç verdi, eskiden tarım sigortası yanlızca meyveler oluştuğunda sigorta kapsamı içindeydi, yaptığımız mücadele sonucunda meyvelar oluşmadan değilde çiçek zamanında Tarım Sigortası kapsamı içine alındı.Bu çiftçilerimiz için çok iyi bir sonuçtur.

Şimdi diğer mücadelemiz ise Tarım Sigortası kapsamında olmayan, zaman zaman aşarı yağıştan dolayı zarar gören ve % 99’u ihraç edilen Isparta kirazı içindir. Isparta Kirazını içek halindeyken sigorta kapsamına alınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Isparta’da 2010 yılında ihricat için kiraz yetiştiren üreticilermiz, Isparta merkezinde % 30 – 40 oranında aşırı yağıştan dolayı zarar görmüştür. Bu da hem Isparta hemde Ülke ekonomisine zarar vermiştir” dedi.

Isparta'ya kiraz ayesinde yılda yaklaşık 50 milyon TL'nin üzerinde girdi sağlanıyor. Yılda 15 bin ton civarı kiraz yurt dışına gönderiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.