MHP'den de AKP'den de Oy Alacağım

Mimarlar Odası İl Temsilcilik Başkanı Yüksek Mimar Merve Kuyu, CHP’de etkin siyaset yapması durumunda MHP ve AKP’den de oy alabileceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2011 13:33
MHP'den de AKP'den de Oy Alacağım

Mimarlar Odası İl Temsilcilik Başkanı Yüksek Mimar Merve Kuyu, CHP’de etkin siyaset yapması durumunda MHP ve AKP’den de oy alabileceğini söyledi.

Hedefinin sadece DP oyları olmadığını belirten Kuyu, şöyle konuştu.

ISPARTA, DEMİREL’İ GÖRDÜ
Isparta’nın içerisinde, ruhunda değişik bir kültür vardır. Isparta Demirel’i görmüş bir il, bakanlar çıkarmış, siyasi anlamda etkin olmuştur. ‘Ispartalılar kendini beğenmiş’ derler. Ispartalılar bir şekilde kendi adına varlık gösterebilmiş insanlardır. Isparta bundan biraz uzak kaldı. Demokrat Parti’de, ülkenin değerlerine önem veren, milliyetçiliği savunan, asla ve asla günün ekonomik sisteminden uzak olmayan, sadece söylem üretmeyen, icraatın da içinde olan bir kitle var. Şimdi bu kitle nerede? Kime oy verdi? Dağıldı. Biz de bunu yaptık belki de. Ben bunların kesinlikle toparlanacağını düşünüyorum. DP’nin oy kitlesinin ötesinde MHP’den de AKP’den de oy alacağımı düşünüyorum. Önemli olan bu ciddi çizgiler var ya, o çizgilerin olmadığını halka göstermek gerekiyor. Takım tutar gibi parti tutma ruhundan uzaklaşılmalı.

HASAN BALAMAN’A ‘GÜLE GÜLE’ DERKEN
Önemli olan karşındaki insan ne anlatıyor, samimi mi, bu insan sana ne verecek? Isparta bunu yaptı.

Isparta bunu Hasan Balaman’a ‘güle güle’ derken yaptı. Hasan Balaman’a güle güle derken Isparta başka bir şey gösterdi.

Beni yüreklendiren önemli konulardan biri budur. Isparta sistemin adamı olmadığını gösterdi. Seçmen rüzgara ayak uydurmadığını, değerlendirme yapabildiğini gösterdi.

BU SİYASİ ORTAM DEĞİŞECEKTİR
AKP’nin şu an insanların beynini yıkadığını düşünüyorum. Isparta farklı bir duruş sergilemiştir, yine sergileyecektir. Eğer bugün sermaye el değiştirdiyse, belirli gruplara gittiyse öbür insanlar nereye gitti? Bu insanlarda var.

Siyasetten uzak bir kesim var. Ben de uzaktım. Benim gibi bir sürü insan var. Siyasette önemli olan insanlar var. Ben onları siyaset içinde göremiyorum. Bu insanlar girdiğinde dengeler ne olacak?

Şu anda ortam normal siyasi ortam. Bunun dışındaki insanlar nerede? Bunlar şu anda uzak. İşte ben oraya talibim. Onlar siyasetin içine geldiği zaman dengeler değişecek. Bu insanlar konuşmuyor. CHP’nin de bugüne kadar en büyük eksiği bu. Ben bunu parti içinde de dile getiriyorum. Evet çok aydın kişiler, kendilerince duruşları var. Ama halkla bağdaştıramamışlar.

İşçilere ait söylemler işçilerle oturup, konuşmayınca olmuyor. Sadece kendi ortamında elit tabaka yaratılmış. Burada devrim niteliğinde bir dönem görüyorum. Bunu da gençler ve kadınlarla yapılacağına inanıyorum. İşin içine kadınları ve gençleri sokun, bakın aynı sonuçlar çıkacak mı şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum