MHP'li Adaylar Seçim Startı Verdi

Isparta’da seçim startını veren MHP, dün milletvekili adaylarıyla birlikte pazar turu yaptı. MHP Isparta Milletvekili ve 1.sıra Milletvekili Adayı Nevzat Korkmaz, 2.sıra aday Dr. Hüseyin Avni Bıçaklı, 3.sıra aday Ahmet Ziya Nuhoğlu ile Merkez İlçe Teşkila

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2011 15:31
MHP'li Adaylar Seçim Startı Verdi

Isparta’da seçim startını veren MHP, dün milletvekili adaylarıyla birlikte pazar turu yaptı. MHP Isparta Milletvekili ve 1.sıra Milletvekili Adayı Nevzat Korkmaz, 2.sıra aday Dr. Hüseyin Avni Bıçaklı, 3.sıra aday Ahmet Ziya Nuhoğlu ile Merkez İlçe Teşkilatı yöneticilerinin katıldığı pazar turuna Milletvekili aday adayları Oğuz Başaran ve Abdülkadir Çeşmebaşı da hazır bulundu.

İNSANLAR SİYASETTE SOĞUDU
Pazar esnaflarını ziyaret edip, sorunlarını dinleyen Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, ticaretin içerisinde bulunduğu zor durumu Akdeniz muhabiriyle paylaştı. Esnaf kesiminin yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Korkmaz, insanların siyasete olan ilgisizliğine de vurgu yaptı. Korkmaz, “Gördüğünüz gibi pazarda yaprak kıpırdamıyor. Esnaf sıkıntıda. Böyle olunca doğrusu siyasetten bir soğuma hissediyorum. Bu memleket ve insanlar hayrına değil. İnsanlar katılımcı olmak durumunda. Siyasete karşı bir güvensizlik var. Özellikle iktidar partisinin bu konuyu şapkayı önüne alıp düşünmesi lazım. İnsanlar nafakasının peşinde” diye konuştu.

ÜRETENİN YANINDA OLACAĞIZ
Milliyetçi Hareket Partisi’nin üreten yerli ve milli sektörlerin her zaman yanında olduğunu ve bundan sonra da olacağını belirten Milletvekili Korkmaz, şöyle konuştu: “Milliyetçi Hareket Partisi üreten sektörlerin yanında, yerli ve milli sektörlerin yanında. Üretmeyen toplumlar, karınlarını doyuramayan toplumlar çok değer verdiğimiz değerlerinden de uzaklaşıyor. Orta sınıf ve fakir kesimlere çok ciddi kaynak aktarmayı taahhüt ediyoruz. Esnafın mutlaka desteklenmesi, üretim girdilerinin ucuzlatılması başta olmak üzere ticaretin önündeki her türlü engelin kaldırılması için ciddi vaatlerimiz var. Bizim için esnaf memleketin orta direğidir. Bir çadırda orta direk güçlü olmasa çadır ayakta kalamaz. Pazarlarda özellikle hipermarketlerin negatif anlamda gölgesi ruhu dolaşıyor. Bu meseleye çeki düzen vermek lazım. 2001’de vermiş olduğumuz kanun teklifinin üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen bir türlü yasalaştırılamadı. Dolayısıyla bir KİPA, bir büyük hipermarketin açılması 1000-1500 esnafı birden etkiliyor. Avrupa’da, Amerika’da nasıl tedbirler bulunduysa burada da bu şekilde çözümler bulunmalı. En başta şehir dışına çıkarılması, o süpermarketlerin şube açması engellenmeli. Milliyetçi Hareket Partisi esnafının yanındadır”dedi.

KASITLI PROPAGANDA
Milletvekili Korkmaz, 12 Haziran seçimlerine ilişkin AKP’nin yeniden tek başına iktidara geleceği havasının oluşturulmasıyla ilgili “bilerek, kasıtlı propaganda. Yerel seçimlerde 9 puan gerilemiş AKP, bu dönemde ne yaptı da yüzde 50’lerden bahsediliyor. Siyasetle uğraşan birisi olarak anlamakta güçlük çekiyorum. Bütün sosyal kesimler şikayetçi. Üretim durmuş, fabrikalar kapanıyor, insanlar işsiz peki bunlar neye dayanarak tek başına iktidar olacaklarını savunuyorlar. Açıklama yapması gereken birileri varsa o da AKP’lilerdir” diye değerlendirmede bulundu.

TRENİMİZİ İSTİYORUZ
Öte yandan Salı Pazarı’nda İhsan Büyükkök isimli terlik ve ayakkabı satıcısı MHP Milletvekili Korkmaz’dan ‘trenimizi geri istiyoruz’ diye talepte bulundu. Bu konuyu sık sık TBMM’de gündeme getirdiğini, soru önergeleri verdiğini belirten Korkmaz, “eğer onlar bizim trenimizi devre dışı bıraktıysa sizde 12 Haziran’da trene bindirip, gönderin” tavsiyesinde bulundu.

ÇANTACI DERTLİ
8 yıldır çember çanta imalatı yapan Murat Özdamar ismindeki esnafta ekonomik sıkıntılardan bahsetti. Çanta alan olmamasından yakınan Özdamar, Milletvekili Korkmaz’ın ‘çanta almak kolay olabilir ya içini doldurmak’ sözü üzerine ‘zaten küçüklerini üretmeye başladık’ diye konuştu.

(Bomba32)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum