Milas'ta Çalışmalar Başladı

Tam 19 Yıl Sonra...

Yayınlanma:
Milas'ta Çalışmalar Başladı

Geçtiğimiz günlerde Vali Ömer Seymenoğlu, Milas Mesirelik alanında incelemelerde bulunarak; Isparta’da turizme kazandırılabilecek atıl durumdaki yerleri araştırırken, Isparta’nın geçmişinde önemli hatıralara sahip Milas Mesireliğinin yeniden Isparta halkına ve Isparta’yı ziyaret eden misafirlere kazandırmaya karar verdiklerini söylemişti.

Verilen karar ve talimat doğrultusunda Milas’ta yenileme çalışmalarına başlandı.

Uzun yıllar boyunca Ispartalıların piknik ve eğlencelerine ev sahipliği yapan Milas Mesireliği zaman içerisinde bakımsız bir halde kaderine terkedilmişti. Eşsiz tabiatıyla asırlık ağaçların gölgesinde, gizli bir bahçe görünümündeki Milas için Isparta Valiliği kolları sıvadı. Isparta’nın yanı başında Gölcük Tabiat Parkı’nın girişinde yer alan Milas Mesire alanı Yakaören Köyü sınırları içerisinde yer alıyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Yakaören Köyü Muhtarı Ömer Kırtay; “Desteklerinden dolayı Sayın Valimize köylüm adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Burası tüm insanlıkla paylaşabileceğimiz eşsiz bir güzelliğe sahip bir yer. Amacımız bu doğa harikasını yeniden daha modern şekliyle insanlığın hizmetine sunmaktır.

Altyapı çalışmalarına başladık. Şuan su işini hallediyoruz. Eski borular mil ve ağaç kökleriyle tıkanmıştı. Yeni borularla suyu daha da çoğaltacağız. Birkaç noktadan kaynak suyu cazibeli şekilde aşağıya indireceğiz.
Bir yandan da parkın içindeki tüm yolların temizliğini yapıyoruz. Piknik mangal yerlerinin kiremitlerini yeniliyoruz. Bacaların bakımını yapıyoruz” diye konuştu.

Milas’ta kış aylarına kadar altyapı çalışmalarının bitirilmesi, 2020 yılı bahar aylarıyla birlikte ise peyzaj çalışmalarının bitirilerek halkın hizmetine sunulması hedeflenmektedir.

Isparta Valiliği Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği Müdürü Figen Beşik ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, çalışan işçilere kolaylıklar diledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.