“Milletin Çadırlarını Satan Kızılay Başkanı Neden Hala Görevde”

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur'un, TBMM’ye İYİ Parti adına verdiği Araştırma Önergesi, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Yayınlanma:
“Milletin Çadırlarını Satan Kızılay Başkanı Neden Hala Görevde”

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, “Deprem bölgesindeki sağlık personelinin çalışma ve barınma koşullarının araştırılması ve depremin etkilediği illerdeki sağlık hizmetinde yaşanan sorunların tespiti” için TBMM’ne İYİ Parti adına verdiği Araştırma Önergesi, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Önergenin gerekçesini açıklamak üzere kürsüye çıkan Milletvekili Cesur, deprem bölgesinde çalışan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarının tam olarak karşılanmadığını, ailelerini ve yakınlarını kaybetmelerine rağmen afetin ilk gününden itibaren gönüllü sağlık çalışanları ile birlikte hasarlı sağlık kurumlarında insanüstü gayretle risk altında çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Cesur konuşmasında, 15 Şubat 2023 tarihli ‘Afet Bölgesindeki Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler' konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda; deprem bölgesinde görev yapan doktor, ebe, hemşire, teknisyen tüm sağlık çalışanlarının başka bölgelerden gelen ekiplerle yer değiştirmeleri ve idari izinli sayılma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usulleri uygulanması konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

Kızılay’ın Maraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giden Türk Eczacılar Birliği’ne ve AHBAP’a çadır satmasının büyük bir utançla hatırlanacağını söyleyen Cesur, “İsmini Büyük Atatürk’ün verdiği ve anıldığında yüreğimizde minnet, gözlerimizde sevgi izleri beliren, 1868’de Dr. Marko Paşa, Dr. Abdullah Bey, Kırımlı Aziz Bey ve Ömer Paşa’nın katkılarıyla kurulan, eski adıyla "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti", 1923'de "Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği"nin adını alan Kızılay’ımızın düşürüldüğü durumdur bu utancın sebebi!” ifadelerini kullandı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın halen görevde olmasına ise tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum