Milli Eğitim'den AR-GE Çalışmaları

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından başlatılan proje ilk olarak Ülkü İlköğretim Okulu’nda uygulanmaya başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2011 13:45
Milli Eğitim'den AR-GE Çalışmaları

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından başlatılan proje ilk olarak Ülkü İlköğretim Okulu’nda uygulanmaya başladı. Okulda yapılan projenin tanıtımına Isparta Valisi Memduh Oğuz, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 

AR-GE Birimi Sorumlusu Fatih Çınar programın açılışında proje ile ilgili bilgi verdi. Çınar, projenin anasınıfları ve ilköğretim birinci kademe öğrencileri hedef aldığını belirtti. Projenin 2010-2011 eğitim öğretim yılı bahar yılı ile 2011-2012 yılı güz ve bahar dönemini kapsadığını ifade eder Çınar. “Sınıf aile ve okul etkinlikleri, kurumlarında ilgili kurumun yöneticisinin sorumluluğunda, rehber öğretmen koordinatörlüğünde sınıf ve ana sınıfı öğretmenleri tarafından yürütülecektir” dedi. Psikolojik danışmanın bulunmadığı okullarda projenin ilgili kurumun yöneticilerinin koordinatörlüğünde gerçekleştirileceğini aktaran Çınar, “Şehir etkinlikleri ilgili kurumun yöneticisinin sorumluluğunda görevli kişi koordinatörlüğünde yürütülecek” şeklinde bilgi verdi.


Çınar, proje sonunda edilmesi hedeflenen gelişmeleri şu şekilde sıraladı, “Daha dürüst,. Doğruyu söyleyen, diğerlerinin duygu ve düşüncülerini anlayan, diğerlerinin duygu ve düşüncelerine değer veren. Daha kibar, öfkesini denetleyebilen, kendisi hakkında daha olumlu düşünen, daha az fiziksel ve sözel kavra, kendini denetlemekte daha başarılı, daha iyi dinleyici, sınıf çalışmalarında daha başarılı, davranışlarının sonuçlarını önceden daha iyi kestirebilen, daha paylaşımcı, sırasını bekleyebilen, daha az bencil, çatışmaları daha kolay çözme becerisi, hem kendisine hem de çevresine daha saygılı, daha şefkatli, daha çalışkan ve daha iyi öğrenebilen, çatışmaya girmeden hakkını koruyabilen, toplumsal sorumluluklarını hakkıyla yerine getirebilen kendiyle daha barışık, daha mutlu bireyler haline getirmektir” dedi.


Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise yaptığı konuşmasında son zamanlarda çevre bilinci, sevgi saygı gibi konularda olumsuz tablonun cereyan ettiğini belirterek, bu proje ile çocukların bilinçlendirileceğini aktardı. Yılmaz, sınıf öğretmenlerinin derse başlamadan önce 10 dakika gibi kısa bir süreliğine projenin amacına uygun konuşmalar yaparak, öğrencilerin değerlerlerine sahip çıkmasını sağlayabileceklerini aktardı.


Isparta Valisi Memduh Oğuz’da proje ile insanlığı değerlerine sahip çıkılacağını ifade etti. Bu değerlerin insanı insan yapan en önemli olgular olduğuna değinen Vali Oğuz, “İnsanların değerlerine sahip olması onu başarıya götüren en önemli yoldur. Öğrencilerimizin bu bilinçle yetiştirilmesi çok önemlidir. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


Proje tanıtımı için yapılan törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından, öğrenciler şiir okudu, gösteri yaptı. Daha sonra ise proje kapsamında başarılı olan minik öğrencilere Isparta Valisi Memduh Oğuz tarafından başarı belgesi verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum