Milli Ekonomide 8,5 Milyon TL Gelir Artışı

Milli Ekonomide 8,5 Milyon TL Gelir Artışı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2019 16:59
Milli Ekonomide 8,5 Milyon TL Gelir Artışı

Gövde dolgu çalışmaları tamamlanan Yalvaç Bağkonak göletinin yaklaşık % 85’lik bölümü tamamlandı. Gölette ay sonundan itibaren su tutularak 2020 yılında toplam 5 bin 890 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak. Projenin tamamlanmasıyla milli ekonomiye yıllık 8 milyon 500 bin TL gelir artışı hedefleniyor.

DSİ Isparta’ya yaptığı yatırımlarla kentin verimli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Isparta merkez ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Isparta’da da nasibini aldı.

YALVAÇ BAĞKONAK GÖLETİ’NİN SULAMA
SEZONUNA YETİŞMESİ HEDEFLENİYOR
Isparta-Yalvaç Bağkonak Göleti 1995 yılında ‘’Köy Hizmetleri’’ tarafından yapılarak işletmeye alınmış sonraki yıllarda Bölge Müdürlüğüne devri yapılmış olup zaman içerisinde bakım ve onarıma ihtiyaç duyulmuştu. Bu kapsamda çalışmaları devam ediyor.

Gövde dolgu çalışmaları tamamlanan gölette, memba alanında düzenleme ve riprap dolgu çalışmaları yapılmakta olduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Çalışmaların yaklaşık % 85’lik bölümü tamamlanmıştır. Gölette 2019 yılı sonundan itibaren su tutularak 2020 yılında toplam 5 bin 890 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacağız. ’dedi.

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK
Temelden yüksekliği 27 metre ve 1,75 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olacak Yalvaç Bağkonak Göleti tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verimin artacağını, hem de yörede ürün çeşitliliğinin sağlanacağının altını çizen Aydın,’Projenin tamamlanması ile 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 8 milyon 500 bin TL gelir artışı sağlanmasının hedeflendiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.