Milli Ekonomiye Dev Katkı

Milli Ekonomiye Dev Katkı

Yayınlanma:
Milli Ekonomiye Dev Katkı

DSİ’nin Eğirdir Sorkuncak’a inşa ettiği gölette sona gelindi. 2 bin 920 dekar zirai alanı suyla buluşturacak olan proje tamamlandığı zaman 263 kişiye istihdam ve milli ekonomiye yıllık 4 milyon 380 bin TL katkı sağlayacak. Toplam maliyeti 10 milyon TL’ye yaklaşan projenin fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 77 seviyesinde.

Devlet Su İşleri Isparta’ya yaptığı yatırımlarla kentin verimli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Isparta merkez ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Isparta’da nasibini aldı.

DSİ son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Isparta-Eğirdir Sorkuncak Göleti bölge halkına önemli bir hizmet verecek. Sorkuncak Göleti’nin gövde dolgusu tamamlanarak su tutuldu. Söz konusu proje kapsamında pompa binası inşaatı ve mekanik aksamların montaj çalışmaları da hızla devam ediyor. Sulama sistemi de tamamlanmış olan Eğirdir Sorkuncak Göleti ile 2 bin 920 dekar zirai arazinin sulanması hedefleniyor.

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK
Temelden yüksekliği 31 metre ve 1,08 milyon metre küp su biriktirme hacmine sahip olacak Eğirdir Sorkuncak Göleti tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacak.

Projenin tamamlanması ile 263 kişiye istihdam ve 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 4 milyon 380 bin TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir. Toplam maliyeti 9 milyon 970 bin 936 TL olan projenin fiziki gerçekleşme seviyesi ise yüzde 77 olarak belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.