Milli Takımda 3. Terim Dönemi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3. kez A Milli Takım’ın başına geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2013 11:21
Milli Takımda 3. Terim Dönemi

Ay-Yıldızlılarla mayıs ayının sonuna kadar sözleşme imzalayan tecrübeli teknik adam, hedeflerinin 2014 Dünya Kupası’na katılmanın çok ötesinde olduğunu söyledi. Sarı-Kırmızlı ekipteki görevini sürdürecek olan başarılı hoca, Milli Takım’la Andorra, Romanya, Estonya ve Hollanda maçlarına çıkacak.

A Milli Takım yeniden Fatih Terim’e emanet. Abdullah Avcı’nın istifasının ardından başlayan teknik adam arayışları dün sona erdi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray’la yapılan görüşmelerin ardından Terim’e resmi imzayı attırdı. Sarı-Kırmızılı yönetimin, tecrübeli hocanın 2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde oynanacak 4 maç için Ay-Yıldızlı takımda çalışmasına onay vermesiyle süreç tamamlandı.

TFF’nin İstinye’deki binasında gerçekleştirilen imza töreninde Fatih Te-rim’in yanı sıra TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Mayıs 2014’e kadar A Millilerin başında yer alacak olan Fatih Terim, “Ülke, bayrak söz konusu olunca hizmet kaçınılmaz oluyor. Özü bu. Ki 15 gün sonra da maç var. Onun kampında birçok şeyi paylaşırız. Bugün için söylenecek tek şey, ülke insanının Türk futbolu etrafında birleşmesi gerekirse birleşir. Başka günlerde birleştiği gibi.” dedi.

Türk futbolunda yeni bir döneme girdiklerini dile getiren Yıldırım Demirören ise önce Abdullah Avcı’ya teşekkür etti. Fatih Terim’den övgüyle bahseden TFF Başkanı, “Hem çok başarıya ulaşmış hem de halen başarıya aç olan Fatih Terim ile anlaştık. Hocamız inatla bizden para talep etmiyor, ama ben ısrarla her görevin bir karşılığı olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu. 3. kez Milli Takım’ın başına geçen Terim’i, 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu’nda Andorra, Romanya, Estonya ve Hollanda maçları bekliyor. Başarılı hoca, bu süre içinde G.Saray’la Süper Lig’de Eskişehir, Antalya, Akhisar ve Karabük’ün yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nde iki maça çıkacak.

En doğru isim göreve getirildi
Süper Lig kulüplerinin yöneticileri ve teknik direktörleri, A Milli Takım Teknik Direktörlüğü’ne getirilen Fatih Terim’in başarılı olacağı görüşünde birleşti. Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, Terim’in bu görev için en doğru isim olduğunu söylerken, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı, Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, Bursaspor İkinci Başkanı Rıdvan Şen, Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Kasımpaşa Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos da tecrübeli teknik adama destek oldu. Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ise “Süper Lig’de oynayan bir takımın teknik direktörünün Federasyon’a bağlı bir takımın başına geçmesi nasıl olacak göreceğiz. Hakemlerin Galatasaray’a olan tavrını görmeliyiz.” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.