Milyonlar Isparta’ya Yönelecek

Isparta’da yaz dönemi boyunca 1 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin şehri ziyaret etmesi bekleniyor.

Yayınlanma:
Milyonlar Isparta’ya Yönelecek

Gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarının bu yaz sezonunda meyvesini vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Milyonlar Isparta’ya Yönelecek Isparta yaz turizm sezonuna hazır. Gül sezonunun başlamasıyla birlikte gözler turistlere çevrildi.

Gül Festivali, Gül ve Lavanta Tarlaları ziyareti, Uluborlu’da ki kiraz hasadı öncesi ağaçların beyaz çiçek açması (SAKURA) ve Japon turistlerin gelmesi, Eğirdir Gölü, Yalvaç Psidia Antocheia gibi alanların ziyareti kapsamında kış sezonu öncesi 1 milyondan fazla turistin ilimize geleceği tahmin ediliyor. Milyonlar Isparta’ya Yönelecek Son yıllarda Isparta Valiliği bünyesindeki detaylı tanıtım çalışmaları meyvelerini verecek.

"İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulunun" Isparta Turizmi konulu tanıtım çalışmaları sayesinde, 2024 yılı yaz sezonunun oldukça hareketli ve bereketli geçmesi tahmin ediliyor. Kendi alanlarında tanınmış isimlerden oluşan Dijital İçerik Üreticileri (Instagram Fenomenleri) geçtiğimiz aylarda 3 gün boyunca ilimizde çekim yapmışlardı. Bu çekimlerin ulusal ve uluslararası mecralarda büyük dikkat çekmesi, Isparta’ya olan bakış açısını da olumlu yönde etkiledi.

Milyonlar Isparta’ya Yönelecek

“ Türkiye’nin Çiçek Bahçesi” olarak tanınan ve binlerce yıllık tarihe sahip kültürüyle, ekonomisiyle, turistik ve doğal güzellikleriyle ülkemizin ve Göller Bölgesi’nin son yıllarda yükselen trendiyle en gözde illerinden biri olan Isparta; Dijital İçerik Üreticilerini de zaman zaman misafir ediyor. Isparta Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda; daha çok kişiye ulaşarak ilimiz tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla kendi alanlarında tanınmış isimlerden oluşan Dijital İçerik Üreticileri şehrin de tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Dijital İçerik Üreticileri tarafından farklı sosyal medya mecralarında yapılan paylaşımlar aracılığıyla ilimizin tanıtımının yapılması ve ilin öncelikli sektörleri arasında yer alan turizm sektörünün sahip olduğu potansiyelden etkin bir şekilde yararlanmasına katkı sağlanmasını hedefleniyor.

Milyonlar Isparta’ya Yönelecek Bu ve buna benzer bütün tanıtım çalışmaları sayesinde Isparta’nın Mayıs – Ekim dönemlerinde toplam 2 milyon turisti misafir etmesi planlanıyor. Yine Isparta’da bu yıl 31 Mayıs ve 1-2 Haziran Tarihlerinde Gül, Halı, Kültür ve Sanat Festivalinin yapılması planlanıyor. Yine Temmuz ayı içerisinde de Lavanta Festivalinin yapılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.