Mimar Sinan'da İlk Gün Yaşananlar

Isparta’nın en yoğun caddesinde otoparksız uygulama başladı. Artık Mimar Sinan Caddesinde araç parkı yasak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2010 12:49
Mimar Sinan'da İlk Gün Yaşananlar

yorum.jpg

Artık Mimar Sinan Caddesinde araç parkı yasak.

Görevli polisler duran araçları duraklama yapmamaları konusunda uyarıyor. Hem sürücüler hem de yayaların bu uygulamaya alışması biraz zaman alacak gibi görünüyor.

Deneme amaçlı bu uygulama 1 ay sürecek.

Mimar Sinan Caddesinde otoparksız uygulamanın başlaması ile ilgili vatandaşın görüşleri ise, karşıdan karşıya geçişin belirli yerlerden olmasının güzel olduğunu ancak yürümekte zorluk çeken yaşlı insanlar için geçişin artık bir eziyet olduğunu ifade ettiler.

Esnaf ise konuya biraz tedirgin bakıyor.

Esnaf, dükkanına gelen müşterilerin aracıyla geldiğini, duraklama olmadığı için alışveriş sıkıntısı yaşanacağını söylediler.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Erkan Samaraz, konu ile ilgili olarak; “Geçici olarak bariyerlerle kapatıldı ve yaya geçidi şekillendirildi. Kalıcı olacağı zaman belediye ekipleri düzenleme yapacak. Renklendirici, ışıklı uyarı levhaları konulacak. Yayalar daha rahat geçecek. Biz zaman zaman müdahale ediyoruz. yavaş olmaları konusunda sürücüleri uyarıyoruz. Artık bu duruma vatandaş da, sürücüler de alışacak. Tabi bu biraz zaman alacak. İnşallah halkımız da bu uyarılara uyar. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü olarak şu uyarılarda bulunmak istiyoruz; sürücülerimiz, vatandaşlarımız bu kurallara uysunlar. Yaya geçitlerini kullansınlar. Araçlarını uygunsuz bir şekilde park etmesinler. Sadece indirme ve bindirme yapabilirler.

İŞTE O KARARLAR

1 - Mimar Sinan Caddesinin Özkanlar Kavşağı istikametindeki Kalay Apartmanı giriş kapısı önünden başlayarak, Bolat Kavşağı ışıklara kadar yayaların caddeye inmesini ve kazaların olmasını önlemek ve trafik akışkanlığını sağlamak için kaplama ile yaya kaldırımlarının birleştiği noktalara bariyer konmasına karar verildi.

2 - Bariyerlerin montajı ile birlikte Mimar Sinan Caddesi üzerinde uygulanan paralı park uygulamasına son verilerek, Özkanlar alt geçitten Kaymakkapı kavşağına kadar parketme yasağının uygulanmasına, cadde esnafının mal indirme-bindirme hizmetleri ile müşterilerin inme-binmeleri için (bekleme yapılmamak kaydıyla) yaya geçitlerinin iki tarafına yeterli boşluk bırakılmasına karar verildi.

3 - 1725 sokak girişinde bulunan sinyalizasyon cihazlarından Özkanlar Kavşağı istikametine doğru 40 metrelik mesafeden başlayarak 10 metrelik bir boşluk bırakılarak otobüs durağının bu noktaya taşınmasına karar verildi.

4 - Özkanlar Kavşağı ile Bolat Kavşağı arasında orta refüjde oluşturulmuş olan iki adet yaya geçidinin kaldırılması ve bu yayaların güvenli olarak karşıdan karşıya geçebilmeleri için Bolat Kavşağında bulunan sinyalizasyonlu kavşaktaki yaya geçidinin sinyalizasyonun gerisinde başlatılarak orta refüje de yayaların geçeceği genişlikte bir alan yapılmasına, Özkanlar Kavşağı ile Bolat Kavşağı arasında orta refüjde var olan bariyerin Bolat kavşağına kadar uzatılmasına karar verildi.

5 - 1725 sokak ile Hacı İbrahim Parlar Caddesine (113.Cadde'ye) kadar olan yaya kaldırımlarının karşılıklı olarak (yolun her iki tarafı) yaya korkuluğu ile kapatılmasına karar verildi.

6 - Mimar Sinan Caddesi üzerinde Hacı İbrahim Parlar Caddesi (113.Cadde) ile Kaymakkapı Meydanı ışıkları arasında kalan alan üzerinde HSBC Bankasının karşısı ile Cengiz Topel Caddesi girişinde bulunan Türkcell Bayi (Mimar Sinan Camii yanı) karşısına birer adet olmak üzere yaya geçidi konulmasına, bu yaya geçitlerine gerekli levha ve flaşörlü uyarıcı ışık takılmasına ve bu alanda bulunan 1714, 1733, 1738, 1739, 1001 ve 1754 sokak giriş veya çıkışlarına bariyerlerle yuvarlama yapılmasına karar verildi.

7 - Mimar Sinan Caddesinin Kaymakkapı Meydanı ile kesiştiği kavşakta bulunan sinyalizasyon cihazlarında mevcut olan yaya geçidinin genişletilerek düzenlenmesine, sinyalizasyon cihazlarının ise 2010/14 sayılı İl Trafik Komisyonunda alınan kararı doğrultusunda ışıkların tüm araçlara (121 caddeye gidene ve 111 caddeye dönüş yapan araçlara) aynı anda kırmızı ve yeşil yanması şeklinde ayarlanmasına karar verildi.

8 - Konulacak olan yaya geçitlerinin en az 3 metre, en çok 4,5 metrelik bir genişlikte olmasına ve bahse konu yaya geçitlerinin yanına esnaflarca 19.02.2010 tarih ve 2010/01 sayılı İl Trafik Komisyonunda düzenlenmiş olan 07.00-09.00, 11.00-13.00 ve 16.00-18.00 saatleri arası haricinde malzeme indirme ve bindirme yapılabilmesi için kapı kanadı şeklinde açılır kapanır bariyerden konulmasına karar verildi.

9 - Konulacak olan bariyerlerin yüksekliğinin en az 100 cm. en fazla 110 cm. olmasına karar verildi.

10 - Kaymakkapı meydanında Özel İdare Kavşağı ile 121 cadde kesiştiği kavşak arasında bulunan orta refüjdeki sinyalizasyon cihazlarında bulunan yaya geçidi haricindeki iki adet yaya geçidinin kapatılmasına ve orta refüj kenarında bulunan ve yayaların yürümek için kullandığı 50 cm. alanların kaldırılmasına, Kaymakkapı Kavşağı orta refüje bariyer konmasına karar verildi.

11 - 113 Cadde ile Kaymakkapı meydanı arasına konulacak bariyerlerin karşılıklı olarak monte edilmesine karar verildi.

12 - 1001 sokağın 01 Aralık 2010 ile 31 Aralık 2010 tarihleri arasında trafiğe kapatılmasına, Mimar Sinan caddesi ile 1001 sokak kesişimine Belediye Başkanlığınca gerekli fiziki engellerin konularak, uyarıcı işaret ve levhaların konulmasına, geçici kapatma sürecinde doğacak sonuçların tekrar değerlendirilerek daha sonra yapılacak İl Trafik Komisyonunda kalıcı bir karar alınmasına, buna paralel olarak Belediye Başkanlığı önünde bulunan ve caddeye dik olarak tanzim edilmiş olan park alanın kaldırılarak, yolun taksi durağına kadar olan bölümün genişletilmesine karar verildi.

yorum.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum