Minik Balerinler Büyüledi

Minik Balerinler Büyüledi

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Temmuz 2019 09:18
Minik Balerinler Büyüledi

Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi 11. yılsonu resitali, katılanları adeta büyüledi. Minik balerin ve baletler birbirinden etkileyici koreografilerle izleyenlerden tam not aldı. Doğa Koleji’nin konferans salonuna sığmayan yüzlerce sanatsever Nataliya hoca ve meleklerini dakikalarca ayakta alkışladı.  

Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi 11. yılsonu resitali Doğa Koleji Konferans salonunda yüzlerce sanatseverin katılımıyla gerçekleştirildi. Isparta, Burdur, Dinar ve şimdi de Afyonkarahisar’ı baleyle tanıştıran ve baleyi sevdiren Nataliya Gorelova tarafından hazırlanan birbirinden etkileyici koreografilerle onlarca minik balerin ve balet izleyenlerden tam not aldı. 

Resital öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Nataliya Gorelova, “Kendi imkanlarımızla ayakta tutuyoruz. Eskiden tüm yöneticiler destekte bulundular. Bugün salonlarımız yetmiyor. Üzülerek söylemek istiyorum, ama büyük bir salon desteği alamadık. Umuyorum ki ileriki yıllarda bu sanata verilen değer daha da artar. Isparta’da bale kaliteli bir durumda. Ispartalı çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

Resitale her yıl katılmasına karşın bu yıl şehir dışında olduğu için katılamayan Belediye eski başkanı Yusuf Ziya Günaydın da resitale bir mesaj gönderdi. Günaydın, mesajında “Nazik davetinize şehir dışında olmam sebebiyle katılamadım. Üstün başarılarınızın devamını diliyor, tüm katılımcıları saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı. Programa, Günaydın’ın kızı Zeynep Günaydın katıldı. 

Daha sonra minik balet ve balerinlerin gösterilerine geçildi. Birbirinden güzel koreografilerle izleynleri etkileyen minikler katılımcılara inanılmaz bir resital sundu. 

Resitalin ardından Demokrat Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Natiliya Gorelova, “İlkleri başarmak, yapmak çok zor oldu. Çünkü Isparta’da profesyonel bale çalışmaları yoktu, insanlara bale nedir, neler istenir, başlayan öğrenci hangi özellikleri ve kriterileri taşımalıdır gibi soruların cevaplarını zaman içerisinde verebildik. Ispartalılar, birçok resitallerde, festivallerde öğrencileri izleyip fikir sahibi olmaya başladılar. Araştırmaya başladılar. Ve baleyi sevdiler. Bu beni çok mutlu ediyor” dedi.

Resitallere ciddi bir ilginin olduğunu kaydeden Nataliya Goreleva, “Biz her defasında resitallerimizde deyim yerindeyse izdiham yaşıyoruz. Isparta sanatı seviyor. Yeter ki siz bir adım atın. Bu alanda adım atanlara destek olun. Binlerce Ispartalı bale izlemek için geliyor. Ama maalesef bu ihtiyacı karşılayacak salonlar, oditoryumlar yok. Bu anlamda kentin yöneticilerine büyük görevler düşüyor. Öyle umuyorum ki, şehrin sanat adına açıklarının kapatılması için bir çaba içerisine girerler. Bakın bugün bu salona sığmadık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.