Minikler Anne Babalarının "Trafik Polisi" Olacak‎

Isparta'da Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çocuklardan Gönüllü Trafik Timi Oluşturdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2011 13:25
Minikler Anne Babalarının "Trafik Polisi" Olacak‎

Isparta'da Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü, çocuklardan gönüllü trafik timi oluşturdu. Trafik eğitimi verilen ve kumbara dağıtılan çocuklar, anne babalarını araç kullanırken kontrol edecek ve her hatalarında kumbaraya 1 lira attırarak, ceza uygulayacak.

Yalvaç Emniyet Müdürlüğü, çocuklardan gönüllü trafik timi kurdu. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda öğrenim gören 32 öğrenciyi trafik kuralları hakkında bilgilendiren ekipler, düzenlenen törenle çocuklara kumbara dağıttı.

İlçe Emniyet Müdürü Zafer Yiğit, törende yaptığı konuşmada, trafik kazalarında daha fazla can kaybı yaşanmaması için trafik eğitiminin küçük yaşlardan itibaren verilmesi gerektiğine işaret etti.

Yalvaç Emniyet Müdürlüğü olarak trafik kazalarını azaltmak ve sürücülerin kurallara uymalarını sağlamak amacıyla çocuklarla işbirliği yaptıklarını anlatan Yiğit, çocuklardan 32 kişilik gönüllü trafik timi oluşturduklarını söyledi. Uygulamayla çocukların, anne ve babalarını araç kullanırken kontrol edeceklerini ve hata yaptıklarında uyararak, kumbaraya 1 lira attıracaklarını belirten Yiğit, kumbaraların bir ay sonra açılacağını ve çocuklara ödül verileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.